Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Sitruuna ja peruna yllättävät pikapitsan täytteinä.
Sitruuna ja peruna yllättävät pikapitsan täytteinä.

Ylijäämämuusille tai keitetyille perunoille löytyi nerokas käyttötapa. Muusi taltuttaa sitruunan kirpeyttä pitsan pohjalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapitsa

Ainekset

Pohja
valmista pizzataikinaa (esim. Wewalka)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
ranskankermaa
1
dl
perunamuusia
125
g
mozzarellaa
½
dl
parmesaanihiutaleita
½
sitruuna
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele taikina pannuun tai leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele öljyllä. Sekoita ranskankerma ja perunamuusi. Levitä pohjalle.
  2. viipaloi sitruuna ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Asettele sitruuna- ja mozzarellasiivut lomittain pitsan päälle. Ripottele päälle parmesaanihiutaleita ja rosmariinia.
  3. Paista uunissa 12–15 minuuttia. Rouhi pinnalle pippuria ja ripottele suolaa. Revi päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa kuumana.

Vinkki! Muusin sijaan voit käyttää pari, kolme ohueksi viipaloitua keitettyä perunaa. Levitä tällöin ranskankerma pohjalle ja perunat sen päälle.

Voit tehdä pizzapohjan myös itse esimerkiksi tällä ohjeella:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Parmankinkku-viikunapizza
Resepti
Parmankinkku-viikunapizza

 

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!
Tänään syödään punaista makaronilaatikkoa!

Punainen pennelaatikko on maistuva lihaton makaronilaatikko. Ruokaisuutta siihen tuo sinihomejuustokastike ja väriä punajuuri.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen pennelaatikko

Ainekset

400
g
pennepastaa
dl
keitettyjä, pieniä punajuurikuutioita
5
dl
ruokakermaa
200
g
sinihometuorejuustoa
1-2
kananmunaa
1
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta runsaassa, suolassa maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta ja nosta sivuun.
  2. Sekoita keitetty pasta, keitetyt punajuurikuutiot, ruokakerma, tuorejuusto ja muna kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  3. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada pinnoitettuun uunivuokaan, tasoita pinta ja kypsennä keskitasolla 200 asteessa 30–35 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja sisus on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki peitettynä ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (1)

flip diving

Your site has a lot of useful information for myself. I visit regularly. Hope to have more quality items.

flip diving

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Tarjoa makkarakastike täysjyväpastan kanssa.
Tarjoa makkarakastike täysjyväpastan kanssa.

Makkara-omenakastike ei kaipaa jauhosuurustetta tai kermaa. Omena ja sinappi antavat kastikkeeseen makeutta ja pehmeyttä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen makkara-omenakastike ja täysjyväpastaa

Ainekset

500
g
lenkkimakkaraa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
makeaa omenaa
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
tl
oreganoa
2
tl
sinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
hyppysellinen cayennenpippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen
Päälle
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkara kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi. Paista makkarat teflonpaistinpannulla niin, että ne saavat kauniin värin. Laita sivuun odottamaan.
  2. Kuullota sipuleita ja omenoita öljytyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Kaada paseerattu tomaatti, vesi ja oregano sipuleiden joukkoon. Anna kiehua 10 minuuttia niin, että omenat kypsyvät. Lisää makkarat. Mausta sinapilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennenpippurilla. Tarkista maku.
  3. Lisää kastikkeen päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.

Kurkistus kaupan pakastealtaaseen nopeuttaa arkiruokarumbaa.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-juureskiusaus

Ainekset

450
g
maustamattomia kanasuikaleita
1
ps (500 g)
pakastettua peruna-sipulisekoitusta
2
2 ps (á 180 g)
pakastettuja juuressuikaleita
1
valkosipulinkynsi
2
prk
ruokakermaa
2
tl
currya
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kanasuikaleet ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä ja ripottele joukkoon 1t currya.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Sekoita peruna-sipulisekoitus ja juuressuikaleet kulhossa keskenään. Laita puolet sekoituksesta uunivuoan pohjalle. Lisää kanasuikaleet ja hienonnettu valkosipuli perunoiden päälle.
  4. Laita loput peruna-juuressekoituksesta kanojen päälle.
  5. Mausta ruokakerma suolalla, pippurilla ja currylla, sekoita hyvin. Kaada perunoiden päälle.
  6. Paista uunissa keskitasolla noin 1 tunti. Peitä uunivuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Kommentit (1)

colour switch

Oh! This article has suggested to me many new ideas. I will embark on doing it. Hope you can continue to contribute your talents in this area. Thank you.

colour switch

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Miedonmakuinen risotto maistuu yleensä lapsillekin.
Miedonmakuinen risotto maistuu yleensä lapsillekin.

Valkoviini antaa arkirisottoonkin mukavaa hapokkuutta, mutta kasvisliemelläkin pärjää. Malta vain lisätä riisiä muutama kauhallinen kerrallaan ja pidä seos kiehuvana.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisrisotto

Ainekset

3
dl
risottoriisiä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä kuullottamiseen
1
l
kasvislientä
½
dl
valkoviiniä
1
punainen paprika
8
kirsikkatomaattia
1
dl
vihreitä papuja
1
dl
herneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
tuoretta pinaattia
Päälle
Parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa. Hienonna sipulit ja kuullota öljytyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Leikkaa paprika isohkoiksi paloiksi. Lisää paprikat ja kokonaiset kirsikkatomaatit risoton joukkoon jo keittämisen alkuvaiheessa. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt. Sekoita koko ajan.
  3. Lisää pavut ja herneet kun riisi on juuri ja juuri kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuoretta pinaattia, sekoita hyvin.
  4. Kaada risotto tarjoiluastiaan ja vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja päälle.

Kommentit (0)