Kasviskaalikääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kaalin kanta pois. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa ja keitä kaalia, kunnes lehdet irtoavat helposti. Keitä myös riisi valmiiksi.
- Kuullota sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle kasvissuikaleet ja kuullota sienien kanssa 5-10 minuuttia. Mausta. Paloittele juusto ja sulata kasvisten sekaan. Tarkista maku ja jäähdytä täytettä hetki.
- Jaa täyte kaalinlehtien keskelle. Taita reunat ja kääri rullalle. Aseta rullat tiiviisti voideltuun uunivuokaan. Sekoita siirappi ja vesi. Kaada puolet vuokaan kääryleiden päälle.
- Paista uunin alatasolla 150 asteessa noin 2 tuntia. Peitä vuoka foliolla, jos kääryleiden pinta tummuu liikaa. Valele lopulla siirappivedellä paistamisen aikana.
Vinkki! Musta Pekka -juuston sijaan sopii myös fetajuusto.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.