
Onko viluiselle tai flunssaiselle mitään parempaa kuin kuuma keitto? Valkosipuli, inkivääri, chili ja hunaja pitävät huolen siitä, että soppa vie tukkoisen olon mennessään.
Kirkas nyhtökanakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
- Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Hienonna. Kuori inkivääri ja valko-sipulinkynnet ja leikkaa ne lastuiksi.
- Kiehauta öljy, chili, valkosipuli ja inkivääri kattilan pohjalla. Kaada päälle vesi, lisää kanaliemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Nostele mukaan broilerileikkeet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kuori sillä aikaa porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot ja paloittele varsi. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo.
- Nostele broilerit liemestä reikäkauhalla tai kahdella haarukalla isolle lautaselle. Revi ne haarukoilla ronskeiksi paloiksi. Kumoa palat takaisin liemeen.
- Lisää kasvikset liemeen. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Murra joukkoon nuudelit. Jatka keittämistä pari minuuttia. Mausta limetin mehulla ja hunajalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.