
Lihapullat saavat uuden maun palsternakasta ja parmesaanista. Kasvispaistoksen maut ovat välimerellisiä.
Rosmariini-palsternakka-lihapullat ja kasvispaistos
Ainekset
Työvaiheet
Rosmariini-palsternakka-lihapullat
-
Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet.
- Hienonna rosmariini. Raasta parmesaanijuusto.
- Sekoita aineet tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele massasta pieniä lihapullia. Paista ne kypsiksi paistinpannulla rasvassa tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Välimeren kasvispaistos
- Kuutioi munakoiso ja paprika. Kuori ja lohko sipuli ja murskaa kuoritut valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit.
- Kuullota sipulit tilkassa öljyä isolla paistinpannulla. Lisää muut kasvikset ja jatka paistamista melko kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia.
- Mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia