Välimerellinen lihapullapelti

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Kaikki samalle pellille ja eikun uuniin!
Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Lihapullat saavat kaveriksi tomaatteja, kesäkurpitsaa ja rapeaa leipää, ja koko komeus kuorrutetaan mozzarellalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
45 minuuttia
Helppo

Välimerellinen lihapullapelti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
  3. Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
  5. Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita.
  6. Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.