
Kylmän illan toiveruokalistalla on tuhti ja pehmeä mac & cheese, jossa maistuvat paahdettu kukkakaali ja pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla.
Kukkakaali-pekoni-pastavuoka eli mac & cheese
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja halkaise kukkakaali. Irrota kukinnot ja paloittele varsi. Kumoa palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljyä ja pöyhi sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna pekonit ja ripottele ne kukkakaalien lomaan.
- Nosta pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, anna ainesten paahtua noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pasta.
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ne hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kukkakaali-pekoniseos. Voitele iso uunivuoka ja kumoa pasta-kukkakaaliseos vuokaan.
- Sekoita cheddarsulatejuusto, ranskankerma, sinappi ja parmesaani keskenään. Valuta kastike vuokaan ainesten päälle. Ripottele päälle loput parmesaanit ja leipämurut.
- Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja nosta vuoka uuniin. Gratinoi 20–25 minuuttia, kunnes pasta saa kauniin värin.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia