
Makaronilaatikon makaroneja ei tarvitse keittää kunhan muistaa sekoittaa vuokaa kypsennyksen aikana. Laatikko ei aina kaipaa munamaitoa vaan nesteenä voi käyttää esimerkiksi lihalientä.
Pelkistetty makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Anna voin ruskistua pannussa ja lisää jauheliha ja hienonnetut sipulit. Ruskista kunnolla. Lisää suola ja halutessasi kuivamausteita kuten paprikajauhetta, oreganoa ja mustapippuria. Maista. Seos saa maistua tässä vaiheessa kunnolla, koska maku miedontuu, kun joukkoon lisää muut raaka-aineet.
- Voitele laakea vuoka voilla ja lisää makaronit ja ruskistettu jauheliha. Huljauta lihaliemi paistinpannulle ja kaada vuokaan.
- Paista laatikkoa 175 asteessa 30 min. Nostele makaroneja aina välillä, jotta ne eivät jämähdä vuoan pohjaan. Nosta lämpötila 225 asteeseen, jotta pinta ruskistuu.
- Anna laatikon vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkkejä!
Voit lisätä lihaliemen joukkoon kolme kananmunaa, jos haluat laatikosta kiinteämpää. Jäähdytä liemi ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita haarukalla kunnes neste on tasaista.
Laatikon voi kuorruttaa juustolla, herkullisin maku tulee raastetusta parmesaanista.
Itse tehnyt kasvisliemeen, ei niin suolaista..
Eli kun lämpötila nostetaan 225 asteeseen, vielä 10 minuuttia uunissa vai miten?