
Tonnikalan ja riisin yhdistelmä on klassikko. Vaihtelua saa, kun käyttää purkkilohta tai murustaa joukkoon sinihomejuustoa.
Tonnikala-riisilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipuli. Kuullota pannulla öljyssä.
- Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste siivilässä. Silppua tilli ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita sipuli, kala, tilli, tomaatit riisi ja mausteet. Kaada seos voideltuun, noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan.
- Sekoita kermaseoksen aineet ja kaada vuokaan ruuan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
Onko riisin tarkoitus laittaa vuokaan kypsennettynä vai kypsentämättömänä? Keitin riisin ennen ainesosien sekoittamista vuokaan, mutta munakermaseoksen nestemäärä oli suhteessa aivan liian suuri.