Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Braatvurstia ja tomaattisalaattia

Ainekset

8
kpl
braatvurstia
Tomaattisalaatti
1
ras
kirsikkatomaatteja
2
kpl
kevätsipulia
tai
1
kpl
punasipulia
1
kpl
basilikaruukkua
100
g
fetaa
oliiveja
Kastikkeeksi
balsamiviinietikkaa
tai
balsamicosiirappia
sinappia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin salaatti. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua sipulit varsineen tai kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Revi basilikan lehdet ja leikkaa vähän pienemmiksi. Murenna feta ja valuta oliivit. Sekoita salaattiaineet yhteen.
  2. Leikkaa braatvurstien pintaan pienet viillot. Paista makkarat kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa makkarat kuumina salaatin, kastikkeen ja makean sinapin kanssa.


Vinkki! Voit käyttää salaattiin myös pieniksi paloiksi leikeltyjä isoja tomaatteja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesähelteillä maistuu kevyt salaatti, jonka ainekset saat vaikka torilta. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurafraîcheen ja hunajan vaaleaan siirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Torikauppiaan salaatti

Ainekset

1
pieni (300 g)
kukkakaali
1
nippu (250 g)
porkkanoita
1
nippu (200 g)
retiisejä
1
kesäsipuli varsineen
Kastike
200
g
turkkilaista jogurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Paloittele ne samankokoisiksi haarukkapaloiksi. Retiisit voit halutessasi käyttää kokonaisina. Hienonna sipuli.
  2. Pyöräytä ainekset kulhossa sekaisin.
  3. Vatkaa jogurtti, sinappi, hunaja ja kaprikset keskenään. Valuta kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Ohje Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.

Ronskeiksi paloiksi jätetyt perunat, juuri paahdettu pekoni ja pestosta tutut maut ovat vastustamattomia yhdessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pestoperunasalaatti

Ainekset

600–800
g
perunoita
50
g
pinjansiemeniä
1
pkt (140 g)
pekonia
½
dl
oliiviöljyä
1
ruukku basilikaa
100
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan veteen.
  2. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja siirrä lautaselle jäähtymään.
  3. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja anna ruskistua. Nosta paistunut pekoni talouspaperin päälle, ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Leikkaa rapea pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Tee perunoiden marinadi. Lorauta reilusti oliiviöljyä kulhon pohjalle. Öljy saa maistua salaatissa, joten käytä sellaista, josta pidät.
  6. Hienonna joukkoon ruukullinen tuoretta basilikaa. Myös rucola, lehtipersilja ja korianteri käyvät hyvin.
  7. Siirrä kypsät perunat leikkuulaudalle ja kuori tarvittaessa. Paina perunaa haarukalla, jotta se rikkoutuu. Palat saavat jäädä isoiksi. Laita vielä lämpimät perunapalat yrttiöljyn joukkoon, jotta kastike imeytyy perunaan kunnolla.
  8. Lisää pinjansiemenet, parmesaaniraaste ja hienonnettu pekoni. Nostele ainekset käsin sekaisin. Koristele basilikalla ja rucolalla. 

Kommentit (1)

Tyynetär

Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.
Samassa veneessä! Paahdetut ruusukaalit ja pähkivät vievät kielen.

Vegaanisessa herkussa ovat joulun maut kohdallaan. Tee jokaiselle ruokailijalle kaksi venettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaaliveneet

Ainekset

1
pkt (300 g)
ruusukaaleja
2
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
kardemummaa
½
tl
mustapippuria
1
dl
pähkinäsekoitusta
Lisäksi
2
kerää sydänsalaattia (12 lehteä)
Vegaaninen inkiväärimajoneesi
1
dl
soijamaitoa (esim. Alpro Original)
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
1–2
tl
inkivääritahnaa (Santa Maria)
Kastike
2
rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ruusukaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet ja kannat. Halkaise kaalit ja pyöräytä ne öljyn ja mausteiden kanssa kulhossa. Kumoa leivinpaperille pellille. Ripottele päälle pähkinät. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Irrota sydänsalaatin lehdet. Huuhdo ja kuivaa ne puhtaan keittiöliinan päällä.
  3. Valmista vegaaninen inkiväärimajoneesi. Varmista, että kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä: kylmiä tai huoneenlämpöisiä.
  4. Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle ja käynnistä se. Lisää samalla öljy joukkoon ohuena nauhana. Sekoita, kunnes majoneesi on sakeaa. Mausta suolalla ja inkivääritahnalla. Maista.
  5. Nosta salaatinlehdet isolle vadille. Lusikoi niihin majoneesia sekä jäähtynyttä ruusukaali-pähkinäseosta. Viimeistele valuttamalla päälle vaaleaa siirappia.
  6. Tarjoa alkuruokien kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Mausteinen salaatti korvaa porkkanalaatikon modernissa joulupöydässä.
Mausteinen salaatti korvaa porkkanalaatikon modernissa joulupöydässä.

Porkkanasalaatti tarjoaa tervetullutta pureskeltavaa ja uusia makuja joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-mantelisalaatti

Ainekset

1
kg
porkkanoita
200
g
fetajuustoa
100
g
manteleita
2
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
tl
kanelia
¾
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada pois keitinvesi ja jäähdytä porkkanat.
  2. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Viipaloi porkkanat kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  3. Murenna feta porkkanoiden joukkoon. Rouhi mantelit. Sekoita ne sekä seesaminsiemenet porkkanoihin. Nostele salaatti varovasti sekaisin.

Vinkki! Valmista salaatti jo edellisenä päivänä ja anna maustua jääkaapissa.

Kommentit (0)