
Ruokaisa perunatortilla rakastaa eilen keitettyjä perunoita.
Espanjalainen tortilla eli perunamunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Hienonna sipuli.
- Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon. Lisää vain ½ tl suolaa, jos käytät ruokaan pekonia.
- Paloittele pekoni. Kuumenna öljy uuninkestävässä valurautaisessa paistinpannussa (22-24 cm).
- Paista sipulia ja pekonia pannulla muutama minuutti. Lisää perunat ja paista hetki.
- Kaada munaseos pannuun ja heiluttele kevyesti. Laita pannu uuniin noin 6 minuutiksi, kunnes munakas on hyytynyt.
- Kumoa tortilla varovasti pannusta lautaselle. Paloittele lohkoiksi.
Vinkki. Tortilla maistuu kylmänäkin.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.