Pannulla poriseva nakkistroganoff saa hyrisemään hyvää mieltä.
Nakkistroganoff
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele nakit. Kuori sipulit ja silppua ne. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä.
Lisää nakit ja ruskista sipuleiden kanssa.
Ripottele sekaan jauhot ja anna jauhojen saada vähän väriä.
Kaada sekaan vettä ja sekoita tasaiseksi.
Mausta soijalla, pippurilla ja tomaattipyreellä. Keitä kastiketta välillä sekoittaen noin 5 minuuttia.
Kuutioi herkkukurkku ja sekoita kastikkeeseen. Tarkista maku ja pyöristä sitä halutessasi kermalla.
Ripottele pinnalle persilja ja nosta tarjolle esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja raastesalaatin kanssa.
Nakkistroganoffiin tulee perinteisesti smetanaa eikä kermaa. Stroganoffin tunnistettava maku tulee tomaattipyreen ja smetanan yhdistelmästä. En ymmärrä miten tuota reseptiänne voi nimittää stroganoffiksi kun se ei aitoa strohganoffia ole, pikemminkin kermainen nakkikastike olisi kuvaavampi nimi sille. Alkuperäisessä stroganoffissa on nakkien tilalla naudan fileetä ja tomaattipyreen tilalla dijon sinappia ja se smetana kuuluu sinne aina.