Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Tortillalettu paistetaan rapeaksi pannulla, joten sitä ei voi rullata.
Tortillalettu paistetaan rapeaksi pannulla, joten sitä ei voi rullata.

Tortillan täytteeksi sopivat myös edelliseltä päivältä ylijääneet kastikkeen loput.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannulla paistetut tortillat

Ainekset

1
pkt
tortillalettusia
400
g
broilerin fileesuikaleita tai 400 g broilerin fileepihvejä
salaattia
tomaattia
sipulia
2
prk
raejuustoa
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
tacokastiketta

Työvaiheet

  1. Laita ensin kaikki täyteaineet valmiiksi. Paista lihat, revi salaatit. Pilko tomaatit ja silppua kuoritut sipulit.
  2. Paista tortillaletut rapeiksi molemmin puolin.
  3. Nosta letut lautasille ja laita päälle haluamiasi täytteitä. Lettua ei voi rullata. 

Vinkki! Tähän ruokaan voit käyttää myös ylijääneen naudan suikalepadan, paistettua jauhelihaa, makkaraa tai lähes mitä vaan.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Jarno Kovamäki
Koristelu tekee murekkeesta juhlavan.
Koristelu tekee murekkeesta juhlavan.

Perinteinen jauhelihamureke on yksi parhaista arkiruuista: se on nopea ja helppo tehdä ja annosta voi isontaa perheen koon mukaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen lihamureke

Ainekset

1
dl
korppujauhoja
2
dl
vettä tai muuta nestettä
½-1
tl
suolaa
500
g
jauhelihaa
1
muna
1
dl
raastettua, maukasta juustoa
Vuoan voiteluun
2
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Lisää suola ja pippuri. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin.
  4. Voitele uunivuoka. Laita puolet murekemassasta vuokaan. Tee keskelle syvennys ja ripottele koloon juustoa. Lisää loppu taikina ja painele mureke kiinni.
  5. Tasoita pinta veteen kastetulla veitsellä.
  6. Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Lastaa salaatti veneeseen, niin pikkuhaarukkaan tulee vauhtia.
Lastaa salaatti veneeseen, niin pikkuhaarukkaan tulee vauhtia.

Kauramakaronilaatikossa ovat viljat ja proteiinit samassa paketissa. Tarjoa lisukkeeksi kasviksia hauskassa paprikaveneessä.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-makaronilaatikko ja paprikaveneet

Ainekset

Broileri-makaronilaatikko
350
g
kaurapastaa (Torino)
vettä ja suolaa keittämiseen
1
pkt (350 g)
broilerin paistijauhelihaa
1
pkt (120 g)
broileripekonia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria
Munamaito
7
dl
kauramaitoa
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
3
kaurahapankorppua
Paprikavene
3
suippopaprikaa
½
kurkkua
1
rs
minitomaatteja
Pohjalle
jugurttikastiketta
200
g
turkkilaista jugurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Broileri-makaronilaatikko

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  2. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia.
  3. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin. Kumoa seos voideltuun vuokaan.
  4. Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin.

Vinkki! Huomaa, että kaurapasta sisältää myös vehnää.

Paprikavene

  1. Huuhdo ja halkaise suippopaprikat. Huuhdo kurkku ja tomaatit. Leikkaa kurkut kuutioiksi.
  2. Levitä suippopaprikoiden pohjalle jogurttikastiketta ja ripottele päälle kasvikset.
  3. Tarjoa lisäkkeenä. Ensin kasvikset voi syödä veneestä ja lopuksi rouskuttaa koko veneen kannasta kiinni pidellen.

Jugurttikastike

  1. Sekoita kastikkeen ainekset. 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Muikut saavat rapean kuoren uunissa ilman paistinpannurasvan käryä!
Muikut saavat rapean kuoren uunissa ilman paistinpannurasvan käryä!

Pankokuorrutetut muikut, lankkuperunat ja broccolinit kypsyvät näppärästi samalla pellillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut muikut ja lankkuperunat

Ainekset

Lankkuperunat
500–600
g
kiinteitä perunoita
2
rkl
rypsiöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
fenkolinsiemeniä
Paahdetut muikut
500
g
perattuja muikkuja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
munaa
2
dl
pankojauhoja eli japanilaisia korppujauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
Paahdetut broccolinit
1
pkt (200 g)
broccolineja eli varsiparsakaaleja
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
suolaa
2
rkl
siemensekoitusta
Jugurttikastike
200
g
turkkilaista jugurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoretta tilliä
sitruunalohkoja

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Valmistele sillä aikaa muikut. Huuhdo kalat kevyesti siivilässä ja valuta hyvin. Kuivaa muikut taputtelemalla ne suurpiirteisesti talouspaperilla.
  3. Mittaa täysjyvävehnäjauhot, suola ja mustapippuri laakeaan kulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kumoa muikut jauhojen joukkoon ja kääntele kahdella lusikalla, kunnes kalat ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Riko munat lasiin ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Mittaa pankojauhot toiseen kulhoon.
  5. Kasta muikku kerrallaan ensin munassa, sitten pankojauhoissa. Nosta valmiit muikut lautaselle odottamaan.
  6. Huuhdo broccolinit. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä.
  7. Nosta perunapelti uunista, kääntele perunoita ja siirrä ne kasaksi pellin toiseen laitaan. Levitä pellille muikut. Pirskottele ne öljyllä. Paahda 10 minuuttia.
  8. Lisää broccolinit ja ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 5 minuuttia, kunnes muikut ovat rapeita ja kypsiä.
  9. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa tuoreen tillin ja sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Voit tehdä jugurttikastikkeesta vegaanisen käyttämällä kaurafraichea. Kastike sopii myös ohra-juuressalaatin kaveriksi sekä paprikaveneisiin.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.

Hilpeän juhlava kerrosherkku maistuu aprikoosilta ja valkosuklaalta. Se sulaa suussa kuin lumiukko uimarannalla.

Annoksia
8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosikerroskiisseli

Ainekset

Aprikoosikiisseli
1
ps (200 g)
kuivattuja aprikooseja
8
dl
appelsiinimehua
¾
dl
sokeria
¾
dl
vettä
3
rkl
perunajauhoja
Valkosuklaajugurtti
4
dl
turkkilaista jugurttia
150
g
valkosuklaata
Koristelu
75
g
tummaa suklaata
1
kuivattu aprikoosi

Työvaiheet

  1. Valmista kiisseli. Keitä aprikooseja sokerilla maustetussa appelsiinimehussa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.
  2. Sekoita perunajauhot veteen. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kiehuvaan kiisselipohjaan samalla sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa ja paksuuntua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  4. Tee valkosuklaajogurtti. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Lisää jugurtti suklaasulan joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  5. Sulata tumma suklaa ja siirrä se pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota leivinpaperille lumiukon oksakäsiä ja pisaroita silmiksi ja suuksi. Nosta kuviot jääkaappiin. Leikkaa aprikoosista pienet nenät.
  6. Annostele tarjoilulaseihin puoleen väliin asti kylmää aprikoosikiisseliä. Lusikoi jugurtti kiisselin päälle ja asettele koristeet paikoilleen.

Kommentit (0)