
Kyllä potuttaa! Uuniperuna on superhelppoa, halpaa ja hyvää arkiruokaa.
Jauhoisista perunoista parasta
- Valitse uuniperunoiksi isoja, jauhoisia perunoita. Pistele niihin tikulla reikiä ennen kypsentämistä. Voit paistaa perunat myös halkaistuina. Sivele silloin leikkuupinnoille öljyä tai voisulaa ja mausta suolalla.
- Perunat voi kypsentää myös ilman foliota.
- Kolme mehevää täytettä
Vinkki! Mihin tahansa täytteeseen sopii pieni määrä murennettua fetajuustoa.
Katkaraputäyte
- Sulata 300 g katkarapuja ja valuta ne hyvin.
- Kuori ja silppua punasipuli hienoksi.
- Laita katkaravut kulhoon ja sekoita joukkoon 1 prk kermaviiliä, 1 dl majoneesia ja ½–1 dl valmista sinappista kurkkusalaattia. Lisää punasipuli, puolikas raastettu ja valutettu tuorekurkku, 3–4 rkl tuoretta tilliä silputtuna sekä 4 rkl raastettua omenaa.
- Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Jauhelihatäyte
- Ruskista 300 g jauhelihaa ja pieni silputtu sipuli. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.
- Sekoita joukkoon 100 g tacotuorejuustoa, 200 g tomaattimurskaa ja 150 g purkkimaissia. Anna kastikkeen hautua 15–20 minuuttia ilman kantta.
- Tarjoa jauhelihatäytteen kanssa texmex-juustoraastetta ja ranskankermaa.
Lämminsavulohitäyte
- Ota 300 g lämminsavulohen pala, irrota nahka ja hienonna lohi.
- Sekoita kalan kanssa 200 g ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia, 50–100 g piparjuurituorejuustoa, 2 rkl silputtua ruohosipulia, 2 rkl silputtua tilliä, 3–4 rkl suolakurkkukuutioita ja 1 rkl hunajaa.
- Mausta sitruunapippurilla ja sitruunamehulla.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/