Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen

Keitto on suloisen samettista, ja siinä on myös aavistus tulisuutta. Leipä täydentää sen kunnon ateriaksi.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bataattikeitto ja tomaatti-pestoleipäset

Ainekset

Bataattikeitto
1
kpl
bataattia
3
kpl
Rosamunda-perunaa
1
kpl
sipulia
1
kpl
valkosipulin kynttä
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
cayennenpippuria
Tomaatti-pestoleipäset
2
kpl
paistovalmista patonkia
8
rkl
pestoa
4
kpl
tomaattia kuutioituna
raastettua mozzarellajuustoa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

Kuori ja paloittele pieniksi paloiksi bataatit, perunat ja sipulit. Laita kasvikset kattilaan ja kaada kuuma kasvisliemi päälle. Keitä palat kannen alla täysin kypsiksi. Soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa tomaatti-pestoleipästen kanssa.

Tee leivät keiton kiehuessa. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise patongit ja puolita ne. Levitä jokaiselle patongille ruokalusikallinen pestoa. Lisää päälle kuutioitua tomaattia. Lisää lopuksi päälle mozzarellajuustoa. Paista uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Ripottele päälle mustapippuria.