
Portobello-herkkusienen hattu on helppo ja herkullinen kasvishampurilaisen pihvi.
Portobello-vuohenjuustohampurilainen
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista sämpylät ja tomaatti-basilikamajoneesi. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Huuhdo salaatinlehdet. Viipaloi vuohenjuusto.
- Leikkaa portobelloista kannat. Sekoita balsamiviinietikka, öljy, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri keskenään. Laita sienet marinadiin 15 minuutiksi. Valele tai sivele sieniä marinadilla maustumisen aikana.
- Grillaa sieniä hattu ylöspäin 3-5 minuuttia. Käännä sienet ja laita sienen sisälle siivu vuohenjuustoa. Jatka grillaamista toiselta puolelta muutama minuutti ja anna juuston sulaa kevyesti. Grillaa samalla kesäkurpitsaviipaleet ja paahda sämpylät grillin ylätasolla.
- Kokoa hampurilaiset: Laita sämpylälle tomaatti-basilikamajoneesia, salaatinlehti, sienen hattu vuohenjuustoineen sekä kesäkurpitsaviipaleita.
- Sivele kanteen hieman tomaatti-basilikamajoneesia ja nosta se paikoilleen.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.