
Itse tehdyt nokkossämpylät täytetään lohella ja herkullisella omena-kurkkumajoneesilla.
Minilohiburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Ryöppää nokkoset eli keitä lehtiä vedessä pari minuuttia. Purista vesi pois ja hienonna lehdet.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, oliiviöljy, nokkossilppu ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan käsin alustaen, kunnes taikina ei enää tartu sormiin. Jatka vaivaamista vielä viitisen minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
- Jaa kohonnut taikina 16 osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna nousta pellillä puoli tuntia.
- Poista lohen vatsapuolen rasva. Leikkaa kalasta 16 mahdollisimman tasakokoista, paksuhkoa viipaletta kulhoon. Sekoita öljy, harissa ja suola. Mausta lohiviipaleet seoksella. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen grillausta.
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi kulhoon. Lisää ½ tl suolaa ja odota noin vartti.
- Raasta omena omaan kulhoonsa. Lisää sitruunamehu ja majoneesi. Purista kurkusta irtoava neste ja lisää raaste omenaseoksen joukkoon.
- Viipaloi retiisit.
- Voitele kohonneet sämpylät maidolla. Paista uunissa 200 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja halkaise sahalaitaisella veitsellä.
- Grillaa lohisiivuja grillin parilapuolella noin minuutin per puoli.
- Kokoa burgerit laittamalla leivän väliin lohisiivu, omena-kurkkumajoneesia, viipaloituja retiisejä ja krassin versoja.
- Vinkki! Jos nokkosta ei ole saatavilla, voit käyttää pinaattia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.