Helppo bataattiburgeri

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Bataattiburgeri on gluteeniton mutta kaikkea muuta kuin mauton. Kun höttösämpylän tilalla on terveelliset bataattiviipaleet ja täytteenä jättipihvi, kuka haluaisi muuta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia
Helppo

Helppo bataattiburgeri

Ainesosat

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi kuorineen. Laita kiekot vierekkäin uunipellille. Sivele öljyllä ja ripottele suola päälle. Paista 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  2. Viipaloi tomaatti, sipuli ja lehtikaali (poista kova ruoti). Sekoita loraus öljyä ja suolaa lehtikaaliin.
  3. Yhdistä majoneesi ja sinappi.
  4. Tee pihvit. Ripottele suola tasaisesti jauhelihan pinnalle. Muotoile jauheliha paksuksi pötköksi syiden mukaan, lihaa ei tarvitse vaivata. Leikkaa pötkö 4 palaan ja taputtele palat pihveiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen kuumassa pannussa. Pihvit kypsyvät noin 5 minuutissa paksuudesta riippuen, kääntele tiuhaan. Nosta pihvit lautaselle ja mausta pippurilla. Laita juustoviipaleet kuumien pihvien päälle.
  5. Kokoa pihvi ja täytteet bataattiviipaleiden väliin.