Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Kuoret täytetään makealla. Kuvassa cannolo-muotteja.

Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Cannolo-kuoret

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1
tl
kaakaojauhetta
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
valkoviiniä
1
kpl
kananmunanvalkuaista
1
l
öljyä uppopaistamiseen
Lisäksi
cannolo-muotteja (putkia, joihin cannolot kääritään uppopaistamisen ajaksi)

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoihin öljy, etikka, valkoviini ja valkuainen ja sekoita tasaiseksi, jotta taikinasta tulee kiinteää. Taikinan voi tehdä myös yleiskoneessa. Laita taikinapallo kelmun sisään ja anna levätä kylmässä 1–2 tuntia tai yön yli.

Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla ohueksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä, joiden halkaisija on noin 13 cm. Peitä taikinaympyrät, jotta ne eivät kuivu.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 175 asteeseen. Kääri taikinaympyrä muotin ympärille. Paina reunat tiukasti kiinni. Voit kastella saumakohtaa hieman vedellä. Paista cannolot öljyssä yksitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta cannolot talouspaperin päälle, anna kuivua ja poista muotista. Nauti cannolot mieluiten samana päivänä.

Vinkki! Voit tehdä cannolo-kuoret myös kauralastutaikinasta. Paista kauralastut uunissa normaaliin tapaan, anna jäähtyä hetki ja nosta lastan avulla cannolo-muottien päälle.