Cannolo-kuoret
Kuoret täytetään makealla. Kuvassa cannolo-muotteja.
Cannolo-kuoret
Ainesosat
Vaiheet
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoihin öljy, etikka, valkoviini ja valkuainen ja sekoita tasaiseksi, jotta taikinasta tulee kiinteää. Taikinan voi tehdä myös yleiskoneessa. Laita taikinapallo kelmun sisään ja anna levätä kylmässä 1–2 tuntia tai yön yli.
Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla ohueksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä, joiden halkaisija on noin 13 cm. Peitä taikinaympyrät, jotta ne eivät kuivu.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 175 asteeseen. Kääri taikinaympyrä muotin ympärille. Paina reunat tiukasti kiinni. Voit kastella saumakohtaa hieman vedellä. Paista cannolot öljyssä yksitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta cannolot talouspaperin päälle, anna kuivua ja poista muotista. Nauti cannolot mieluiten samana päivänä.
Vinkki! Voit tehdä cannolo-kuoret myös kauralastutaikinasta. Paista kauralastut uunissa normaaliin tapaan, anna jäähtyä hetki ja nosta lastan avulla cannolo-muottien päälle.