Etiopialaiset Ingera-maissiletut broilerikastikkeessa

Ainekset

Ingera-maissiletut
5
dl
vehnäjauhoja
dl
maissijauhoja
2
tl
kuivahiivaa
7
dl
vettä
2
tl
suolaa
Broilerikastike
6
pientä broilerin koipea
2
punasipulia
2-3
valkosipulin kynttä
2-3
rkl
öljyä
voimakasta chilijauhetta maun mukaan
noin 2
dl
vettä
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
kanaliemikuutio
2
tl
suolaa
6
munaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää kuumahko vesi sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä yön yli huoneen lämmössä liinalla peitettynä.
  2. Paistamispäivänä sekoita taikinaa ja lisää vielä 1½ dl kuumahkoa vettä. Anna tekeytyä vielä muutama tunti liinan alla. Paista ohuita lettuja kuumalla pannulla. Ingera paistetaan vain toiselta puolelta.
  3. Tee tällä välin kastike valmiiksi. Silppua sipulit ja paloittele valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja paista punasipuleita muutama minuutti.
  4. Mausta chilillä ja lisää pari desilitraa vettä. Keitä viitisen minuuttia.
  5. Lisää tomaattimurska, valkosipuli, liemikuutio, suola ja broilerin koivet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita.
  6. Tällä välin keitä munat koviksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Lisää ne lopuksi ruokaan.
  7. Nosta kastiketta ingeran päälle.

Vinkki! Muita lisukkeita voivat olla raejuusto, keitetyt ja maustetut linssit, pinaatti- tai papukastike jne.

Kommentit (0)