klo 13:50 | 27.11.2016
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Etiopialaiset Ingera-maissiletut broilerikastikkeessa
Ainekset
Ingera-maissiletut
5
dl
vehnäjauhoja
2½
dl
maissijauhoja
2
tl
kuivahiivaa
7
dl
vettä
2
tl
suolaa
Broilerikastike
6
pientä broilerin koipea
2
punasipulia
2-3
valkosipulin kynttä
2-3
rkl
öljyä
voimakasta chilijauhetta maun mukaan
noin 2
dl
vettä
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
kanaliemikuutio
2
tl
suolaa
6
munaa
Työvaiheet
- Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää kuumahko vesi sekä suola. Sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä yön yli huoneen lämmössä liinalla peitettynä.
- Paistamispäivänä sekoita taikinaa ja lisää vielä 1½ dl kuumahkoa vettä. Anna tekeytyä vielä muutama tunti liinan alla. Paista ohuita lettuja kuumalla pannulla. Ingera paistetaan vain toiselta puolelta.
- Tee tällä välin kastike valmiiksi. Silppua sipulit ja paloittele valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja paista punasipuleita muutama minuutti.
- Mausta chilillä ja lisää pari desilitraa vettä. Keitä viitisen minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, valkosipuli, liemikuutio, suola ja broilerin koivet. Keitä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita.
- Tällä välin keitä munat koviksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Lisää ne lopuksi ruokaan.
- Nosta kastiketta ingeran päälle.
Vinkki! Muita lisukkeita voivat olla raejuusto, keitetyt ja maustetut linssit, pinaatti- tai papukastike jne.