
Luumu-marenkikääretorttu kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.
Gluteeniton luumu-marenkikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
- Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähän kerrallaan vaahtoon
- Sekoita pähkinärouhe maissi- ja perunajauhojen kanssa. Kääntele ne varovasti taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Jäähdytä paistettua kääretorttulevyä hetki ja kumoa se puhtaalle leivinpaperille. Irrota paistopaperi varovasti.
- Notkista täytettä varten luumumarmeladi lusikalla.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa yhteen luumumarmeladin kanssa.
- Levitä kermaseos torttupohjalle juuri ennen tarjoamista. Kääri levy rullalle.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Tee suklaasta lusikalla koristeraitoja tortun päälle.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.