Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.

Rakastatko omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä. Ihana herkku paistetaan pannulla.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoscaomenat pannulla

Ainekset

½
kg
hapokkaita omenoita
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria tai fariinisokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
Kauratosca
50
g
voita
½
tl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
isoja kaurahiutaleita
kanelia)

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi tai kuutioi ne.
  2. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sitruunankuoriraaste. Paista omenat keskilämmöllä ahkerasti käännellen kauniin värisiksi ja melko pehmeiksi. Jaa jälkiruokakulhoihin.
  3. Valmista kauratosca. Sulata voi pannulla, lisää sokerit, sitruunankuoriraaste ja suola. Paista kaurahiutaleita keskilämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti paahtuneita.
  4. Annostele kauratosca omenoiden päälle.

Vinkki! Tarjoa kauratoscaomenoiden kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaahdotettua hapankermaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Gluteeniton vain, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Banoffeen peltiversio on yhtä makea kuin esikuvansa.
Banoffeen peltiversio on yhtä makea kuin esikuvansa.

Toffeenokareilla mehevöitetyt banaanikakkupalat on höystetty keksimurskalla. Kuivatut banaanilastut antavat lisää rapeutta.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banoffeepalat

Ainekset

100
g
voita
2
banaania
2
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
sitruunamehua
4
munaa
7
(100 g)
Digestive-keksiä
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Päälle
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä eli dulce de lechea
1–2
dl
kuivattuja banaanilastuja
2–3
Digestive-keksiä

Työvaiheet

 

  1. Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä.
  2. Murskaa banaanit ja lisää ne voisulaan. Lisää sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
  4. Murenna keksit. Yhdistä ne kuivien aineiden kanssa ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina neliskanttiseen (20 cm x 30 cm) vuokaan.
  5. Lusikoi päälle dulce de leche nokareiksi ja vetäise päältä veitsellä niin, että ne sekoittuvat osin taikinaan.
  6. Ripottele banaanilastuja ja murennettuja keksejä taikinan päälle.
  7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Sekoittamalla valmistuva omenakakku on mehevyydessään omaa luokkaansa.
Sekoittamalla valmistuva omenakakku on mehevyydessään omaa luokkaansa.

Omenaraaste ja rahka tekevät kakusta ihanan kostean. Omenakakun maku vain paranee, jos se saa viettää jääkaapissa päivän, pari. Vatkainta ei tähän kakkuun tarvita, vispilä ja puuhaarukka riittävät.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-rahkakakku

Ainekset

2–4 (250 g)
hapokasta omenaa
150
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
3
munaa (M-koko)
100
g
valkosuklaata
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kuori ne tarvittaessa. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
  2. Notkista voi mikroaaltouunissa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokerit, rahka ja munat. Sekoita omenaraaste joukkoon esimerkiksi puuhaarukalla.
  3. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä jauhot, valkosuklaarouhe, leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola. Lisää ne rahka-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele ja korppujauhota iso, kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 1 t 10 min–1 t 15 min, kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla, jotta voit paistaa kakun kypsäksi. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä.
  6. Anna kakun tasaantua pöydällä vartin verran ennen kumoamista. Koristele jäähtynyt kakku siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Kommentit (2)

Ultsi

Voiko valkosuklaan vaihtaa tummaan suklaaseen?
Itse en pidä valkosuklaasta eikä sitä taida löytyä laktoosittomana.

Vierailija

Vaihdoin valkosuklaan kookoshiutaleisiin...hyvää tuli❤

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Karamellisoituneet pähkinät koukuttavat ja houkuttavat ottamaan toisenkin pullan.
Karamellisoituneet pähkinät koukuttavat ja houkuttavat ottamaan toisenkin pullan.

Pullat onnistuvat myös upottamatta käsiä taikinaan. Kun taikina paistetaan muffinipellillä, sen voi jättää hyvin pehmeäksi.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + 45 min kohoaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäkeikauspullat

Ainekset

dl
maitoa
75
g
voita
1
dl
sokeria
1
muna
1
ps
kuivahiivaa
2
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
Vuokiin
50
g
voita
½
dl
fariinisokeria
1½–2
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Voitele muffinipellin syvennykset reilusti voilla. Paloittele yli jäänyt voi vuokiin. Ripottele päälle fariinisokeri ja pähkinät.
  2. Mittaa maito ja voi kulhoon tai kattilaan. Lämmitä ne mikrossa tai liedellä, kunnes voi on lähes sulanut. Sekoita tasaiseksi ja tarkista, että neste on hieman kädenlämpöä lämpimämpää. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri, muna, kuivahiiva, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Lisää loput jauhot. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
  3. Jaa taikina pähkinöiden päälle vuokiin. Anna kohota peittämättä noin 45 minuuttia.
  4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Kumoa pullat kopauttamalla vuokaa pöytää vasten.

Vinkki!

Pullat ovat parhaita uunilämpiminä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Ninna Lindström
Tämän puolukkapiirakan voi leipoa vaikka yönälkään, koska sen valmistamiseen ei tarvita ääntä pitäviä vatkaimia.
Tämän puolukkapiirakan voi leipoa vaikka yönälkään, koska sen valmistamiseen ei tarvita ääntä pitäviä vatkaimia.

Klassinen marjapiirakka valmistuu nyt sekoittamalla. Rosmariini on mainio makupari puolukalle.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-rosmariinipiirakka

Ainekset

100
g
voita
½
dl
sokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
ruisjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
3
dl (200 g)
puolukoita

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa tai kattilassa, älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (10 cm x 35 cm tai Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperi.
  3. Vatkaa ranskankerma, sokerit, muna ja rosmariini keskenään. Sekoita joukkoon puolukat.
  4. Kaada täyte taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

Kommentit (0)