14:45 | 25.1.2018
Jauhemaksapihvit
Edulliset maksaruuat ovat talven hitti! Ja näitä rapeita, sipulein kuorrutettuja jauhemaksapihvejä lapsetkaan eivät voi vastustaa.
Jauhemaksapihvit ovat helppo ruoka. Käytä miedolta maistuvaa naudan maksaa ja valele valmiit pihvit vielä voisulalla. Ja muista! Maksapihvit voi myös pakastaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Jauhemaksapihvit
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori perunat ja sipuli. Raasta raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki aineet kulhossa pihvimassaksi.
- Kuumenna voita pannulla. Muotoile löysästä massasta vedellä kostutetuin käsin litteitä pihvejä suoraan pannulle. Voit nostella niitä pannulle myös pikkukauhalla. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.
- Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paista keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Mausta. suolalla ja pippurilla.
- Nosta paistetut sipulirenkaat jauhemaksapihvien päälle. Tarjoa pihvit perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Vinkki! Voit korvata perunan esimerkiksi lantulla ja omenaraasteella tai bataatilla. Voit vaihtaa 100 g maksaa samaan määrään jauhelihaa.