
Rapean keksireunan pitelemä täyteläinen juustokakku on superherkullista sellaisenaan tai marjakastikkeen seurassa.
Gluteeniton amerikkalainen juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula, keltuainen ja kaneli. Aja tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
- Kaada keksimurska vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille muutaman sentin korkeudelle. Nosta jääkaappiin tunniksi. Voin jähmettyessä keksimurska tiivistyy, jolloin se ei murene reunoilta täytteen päälle paistamisen aikana.
- Valmista täyte. Mittaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, valkuainen, sokeri, sitruunamehu ja -kuoriraaste kulhoon. Vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jätä uuninluukku raolleen ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmössä vielä reilu puoli tuntia, jolloin vältät pinnan halkeilun.
- Anna jäähtyä vuoassaan ja irrota vasta jäähtyneenä vadille. Nosta vielä jääkaappiin ennen tarjoamista, sillä kakku on parhaimmillaan kylmänä.