
Gluteenittomassa leivonnassa on tärkeää jättää taikina löysäksi.
Gluteeniton omena-kanelipulla
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Lisää huoneenlämpöinen rasva, munat ja 42-asteiseksi lämmitetty vesi.
- Alusta taikinaa huolella noin 5 minuuttia. Taikinan tulee olla melko löysää.
- Pursota tai jaa pehmeä taikina kahden lusikan avulla mataliin muffinivuokiin. Tasoita pinnat tarvittaessa.
- Kohota noin 30 minuuttia.
- Voitele pinnat munalla.
- Kuori omena ja poista siemenkota.
- Leikkaa hedelmäliha ohuiksi siivuiksi. Kääntele omenasiivut sokeri-kaneli- seoksessa ja jaa ne sitten kohonneiden leivonnaisten pinnalle.
- Nosta uuniin ja paista keskitasolla 200-asteessa kypsäksi eli noin 25 minuuttia.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit valmistaa taikinan yleiskoneen taikinamela -osalla tai sähkövatkaimella lankavispilöillä.