
Mummolan pullapohjainen mustikkapiirakka onnistuu mainiosti myös gluteenittomana. Kun taikinan valmistaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla, aikaa kuluu vain hetkinen.
Gluteeniton pullapohjainen mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 10 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
- Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
- Ota taikinasta neljäsosa sivuun.
- Kumoa loppu taikina leivinpaperin päälle ja taputtele gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen pellin kokoiseksi levyksi. Anna pohjan kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.
- Kauli loppu taikina toisen gluteenittomilla jauhoilla jauhotetun leivinpaperin päällä levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä suikaleita. Sivele ne jo tässä vaiheessa munalla.
- Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään. (Käytä pakastemustikoiden kanssa isompi määrä perunajauhoja, sillä ne luovuttavat kosteutta helpommin.) Levitä seos pohjan päälle.
- Asettele taikinasuikaleet ristikkäin täytteen päälle. Ripottele pinnalle raesokeria. Nosta myös piirakan reunat kevyesti täytteen päälle ja voitele ne munalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 25 minuuttia.