
Iki-ihana pullapohjainen puolukkapiirakka on nyt gluteeniton. Kermaisessa täytteessä lumoavat suolakiteillä viimeistellyt toffeesattumat.
Gluteeniton puolukkapeltipulla
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 10 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
- Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
- Sekoita
- ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
- Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen.
- Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22-25 minuuttia.
- Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.
Tuleeko tuohon oikeasti vain 3 teelusikallista maitoa, vai onko ohjeessa virhe?
No samaa katsoin, että kokeilen tehdä....mutta kuinkakohan paljon sitä maitoa laittaisi? Puoli litraa?
Tuo tl ihan varmasti virhe, mutta onko myös 3? Ei kai voi olla vain 3 DL ?? maitoa kun kuitenkin koko pussi hiivaa?
3.s kohta kaipaa täydennystä. Mitä sekoitetaan?
;) taitava saa olla että 3 dl jauhoja vispaa kolmeen tl.seen nestettä.
_Todellinen määrä on 3 dl, kun jauhojen määrä on yleensä 2 x nesteen määrästä.
Tein itse sillä.
Hei ja kiitos huomioista!
Maitoa tulee taikinaan 3 dl. Ohje on nyt korjattu.
Terveisin Jenni KK:n toimituksesta
Tuli kokeiltua reseptiä viikonloppuna ja pettymyksen mukana meni roskikseen koko hoito maistamisen jälkeen. Omaan makuun liian suolaista ja rasvaista suhteessa määrään eikä taikinasta jostain syystä tullut muutenkaan pullamaista vaan se oli enemmänkin piirakkamainen.