
Toscakakun lumo perustuu paahtuneeseen mantelipintaan. Tässä kakussa mantelia on myös taikinassa ja raikastuksena aavistus sitruunaa.
Gluteeniton toscakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä mantelijauhe, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuoriraaste.
- Vuoraa irtopohjavuoka (esim. 18 cm x 25 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus. Mittaa voi, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos, kerma, ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kiehauta samalla sekoittaen.
- Nostele kahdella lusikalla kuorrutusta kakkulevylle ja levitä tasaiseksi. Nosta uuninlämpö 200 asteeseen. Kuorruta kakkua noin 10 minuuttia, kunnes toscapinta on paahtunut kauniin vaaleanruskeaksi.
- Anna kakun jäähtyä ja nosta se tunniksi jääkaappiin ennen leikkaamista. Näin pohjan rakenne kiinteytyy eikä murene leikattaessa.
Vinkki! Voit leipoa toscakakun myös pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Huono ohje, joku ainesosista ei täsmää. Rasvainen.