12:29 | 4.1.2017
Gluteenittomat korvapuustit
Pakasta ylimääräiset puustit pullattoman päivän varalle!
Täysi kymppi, kommentoi korvapuusteja leiponut keliaakikko. Gluteenittomat pullat ovat myös maidottomia, ja muhkea maku tulee mantelimaidosta, mantelijauhosta ja muscovadosokerista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15-20 kpl
30 min + 1 t kohotus ja kypsennys
Helppo
Gluteenittomat korvapuustit
Ainesosat
Vaiheet
- Sekoita hiiva ja psyllium kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma maitoon. Sulata margariini ja sekoita maitoon. Sekoita ksantaani mantelijauhoon ja lisää se ja puolet jauhoseoksesta maitoon. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vaivaa käsin muutama minuutti.
- Leivo taikina pulliksi kohottamatta. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli isoksi, suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pehmeä margariini päälle ja ripottele sokeri ja kaneli pinnalle. Kääri levy rullaksi.
- Leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paina korvapuusteiksi. Anna kohota liinan alla muhkeiksi, 30–45 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Voitele pullat munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin keskitasossa 10–15 minuuttia.