
Vegaaniset, maidottomat, munattomat ja gluteenittomat halva-mantelipalat sopivat melkein kaikille. Tahini antaa leivoksille paahteisen maun ja mehevän rakenteen.
Halva-mantelipalat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhoseos, sokeri, mantelijauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
- Vatkaa toisessa kulhossa vispilällä mantelimaito, fariinisokeri, tahini ja öljy sekaisin. Kaada seos jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Rypistele leivinpaperi, jotta se asettuu vuokaan helpommin. Siloittele paperi ja levitä se 25 cm x 35 cm -kokoiseen vuokaan. Sivele paperi öljyllä ja levitä päälle taikina.
- Murenna päälle halva. Lisää mantelit ja seesaminsiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä ennen paloittelua. Murenna päälle halvaa.
Vinkki! Manteli sopii myös osalle pähkinäallergisista. Varmista sopivuus kuitenkin ennen tarjoamista.