Halva-mantelipalat

Salla - Kodin Kuvalehti on lisännyt 4 reseptiä
Lähes kaikettomat halva-mantelipalat voi tehdä valmiiksi tarjoamista edeltävänä päivänä ja säilyttää peitettynä huoneenlämmössä.
Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen

Vegaaniset, maidottomat, munattomat ja gluteenittomat halva-mantelipalat sopivat melkein kaikille. Tahini antaa leivoksille paahteisen maun ja mehevän rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
30 min
Helppo

Halva-mantelipalat

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita jauhoseos, sokeri, mantelijauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa vispilällä mantelimaito, fariinisokeri, tahini ja öljy sekaisin. Kaada seos jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Rypistele leivinpaperi, jotta se asettuu vuokaan helpommin. Siloittele paperi ja levitä se 25 cm x 35 cm -kokoiseen vuokaan. Sivele paperi öljyllä ja levitä päälle taikina.
  4. Murenna päälle halva. Lisää mantelit ja seesaminsiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä ennen paloittelua. Murenna päälle halvaa.

Vinkki! Manteli sopii myös osalle pähkinäallergisista. Varmista sopivuus kuitenkin ennen tarjoamista.