
Omenapiirakka onnistuu talvella ihanan happamista Granny Smith -omenoista. Tällä ohjeella saat piirakasta myös gluteenittoman ja maidottoman.
Omenainen toscapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa sokeri ja margariini pehmeäksi vaahdoksi. Maidottomassa versiossa sekoita juokseva rypsiöljyvalmiste ja sokeri.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Notkista taikina kermalla. Gluteeniton taikina saa jäädä hieman löysemmäksi, jotta pohjasta ei tule liian kova.
- Painele taikina jauhotetuin käsin palloksi ja anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi omenat. Ota taikina kylmästä ja kauli ohueksi levyksi. Painele 25 senttiä halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omenaviipaleet ja kaneli ja sokeri. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Valmista toscatäyte. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, mantelirouhe, pähkinät sekä jauho seokseen. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Hauduta viisi minuuttia. Levitä toskatäyte esipaistetun piirakan päälle. Paista piirakkaa 10-15 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.
Tarjoa toscapiirakka jäätelön, pehmeän kermavaahdon tai soijavanukkaan kanssa.