
Marenkiherkku on gluteeniton jälkkäri.
Pähkinä-marenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna pannu ja paahda pähkinärouhe kuivalla pannulla. Varo polttamasta. Siirrä syrjään jäähtymään.
Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan joukkoon.
Kääntele pähkinärouhe marenkimassan joukkoon.
Yhdistä tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi lopuksi marengin joukkoon.
Levitä marenkimassa uunipellille leivinpaperin päälle. Huomaa, että marenki leviää hieman kypsyessään.
Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri. Levitä vähän ennen tarjoilua kakkupohjan päälle.
Pilko persikat ja mansikat. Levitä kerman päälle.
Ripottele kakun päälle kookoshiutaleita tai -lastuja sekä raastettu maitosuklaa.