
Simppelit juustosarvet ovat täydellinen valinta, kun haluat pientä suolaista syötävää. Vaihtele juustoa makusi mukaan, mutta valitse täysrasvainen, joka sulaa kauniisti. Tällä ohjeella teet tutuista juustosarvista gluteenittomat.
Gluteenittomat juustosarvet
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuiva-aineet ja pehmeä voi. Lisää kermaviili ja nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahtia.
- Kauli taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä ympyröiksi. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin.
- Sekoita rikottu muna ja juustoraaste. Levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle kolmiolle ja rullaa kolmio sarveksi. Nosta sarvet leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
- Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoa pian paistamisen jälkeen tai lämmitä sarvet ennen tarjoilua.
Vinkki! Kääri sarviin vaihteeksi myös kinkkua ja silputtuja tuoreita yrttejä.
Eivät pysy kasassa, ei saa käärittyä, ohje ei toimi.
Juu, ei saa käärittyä! Murenee heti.
Todella murenevainen taikina, vaikka lisäsin hieman nestettä. Ohje kannattaa tarkistaa, jokin on pielessä. Olipa todella ”helppo”, aloittelijalle jää tekemättä.