Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Vaikeustaso
Helppo
Graavilohipiirakka
Ainekset
Pohja
1
pkt (400 g)
pakastepiirakka- tai ruis-perunataikinaa
Täyte
300
g
graavilohta
3
rkl
ruohosipulisilppua
1
prk (200 g)
raejuustoa
1
dl
porkkanaraastetta
2
dl
emmentalraastetta
3
munaa
3
dl
maitoa tai kermaa tai 1 prk Viola sinappista kermaviilikastiketta ja 1 dl maitoa
1½
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
Työvaiheet
- Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele sulanut taikina voidellun, 26-28-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät ruis-perunataikinaa, esipaista pohjaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lado lohiviipaleita pohjalle, sen päälle ruohosipulia, raejuustoa, porkkanaraastetta, ja emmentalraastetta.
- Sekoita loput aineet keskenään ja kaada täytteen päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä vuoassa ennen tarjoamista. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa piirakan edellisenä päivänä, säilyttää jääkaapissa yön yli ja lämmittää seuraavana päivänä ennen tarjoamista.