Sanna Kekäläinen Kuva Elvi Rista

Kalaa suositellaan syötäväksi vähintään kerran viikossa. Italialaistyyppinen kalapata kypsyy meheväksi tomaattikastikkeessa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gratinoitu kalapata italialaisittain

Ainekset

1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
tl
sokeria
2
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
suolaa
mustapippuria
400
g
seitifileetä
Päälle
2
ps
valmista perunamuusijauhetta

Työvaiheet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää pataan oliivit, tomaattikuutiot ja sulatetut seitipalat. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia tai kunnes seiti on melkein kypsää. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa.

Tee kastikkeen hautuessa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen, maitoon tai kasvisliemeen. Laita kastike uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi. Nosta vuoka 250-asteisen uunin ylätasolle. Anna paistua noin 5 minuuttia tai kunnes muusi saa hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.

Vinkki! Lisää pataan halutessasi kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat hyvin makumaailmaan.