Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen

Tarjoile grillattu porsaanfileerulla feta-perunasalaatin ja kasvisten kanssa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Vaikea

Grillattu porsaanfileerulla

Ainekset

1
kpl
porsaan sisäfileetä
6
kpl
ilmakuivattua kinkkuviipaletta
3
rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja
3
rkl
oliiveja
1
dl
juustoraastetta
tuoreita yrttejä
Feta-perunasalaatti
2
kpl
kesäsipulia varsineen
2
rkl
viinietikkaa
1
tl
sinappia
1
tl
sokeria
suolaa
mustapippuria
1
dl
oliiviöljyä
1
kg
varhaisperunaa
200
g
fetaa
1
dl
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

Ota filee hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Poista fileestä mahdolliset kalvot ja pyyhi se talouspaperilla. Leikkaa filee auki mahdollisimman ohueksi levyksi. Mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.

Asettele fileelle kinkkuviipaleet. Ripottele päälle tasaisesti tomaattia, oliiveja, juustoraastetta ja yrttejä. Kääri filee kääretortun tapaan kiinni. Sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Paista rullaan kaunis väri pintaan grillissä.

Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan lihakohtaan. Kiepauta filee tiiviisti kaksinkertaiseen folioon. Jatka fileerullan paistamista keskilämpöisessä grillissä, kunnes paistolämpömittari osoittaa 65 astetta. Muista käännellä rullaa  paistamisen aikana, jotta se kypsyy tasaisesti joka puolelta.

Anna fileen levähtää folioon käärittynä noin 15 minuuttia, jolloin sen sisälämpö ousee vielä noin 5 astetta. Voit myös kypsentää rullan 150-asteisessa uunissa. Tarjoile perunasalaatin ja keitettyjen kesäkasvisten kanssa.

Tee feta-perunasalaatti: Hienonna sipulit varsineen ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon viinietikka, sinappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Valuta joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Viipaloi perunat ja murustele juusto. Lisää ne yrttisilpun kanssa muiden aineiden joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

Vinkki! Käytä tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa tai oreganoa.