
Marokkolainen yrteistä, valkosipulista ja öljystä sekoitettu chermoula-kastike sopii ihanasti grillatulle kalalle. Samoista aineksista saa grillatulle lohelle mainion lisukkeen.
Chermoula-tahnalla maustettu grillilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
- Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.
- Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
- Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.
Vinkki! Lohen voi kypsentää myös uunissa 150 asteessa.
Valkuaiset puskenu jo pihalle lohesta :( Lohi on arvokas kala ja sen grillaamiseen pitäisi käyttää erityistä huomiota juuri tuon takia, että se on helppo pilata.
Lohen sisälämpötila pitäisi olla välillä 48-52c..silloin pysyy proteiinit
sisällä
Toimiva resepti. Hyvää oli :)