Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Voit myös ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa ja jälkikypsentää uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Piimämarinoidut broilerinkoivet

Ainekset

12-16
broilerinkoipinuijaa
Marinadi
1
luomusitruuna
5
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
dl
piimää

Työvaiheet

  1. Valmista marinadi vahvaan muovipussiin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu pussiin. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja piimä ja sekoita.
  2. laita broileri marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Pyyhi enin marinadi broilerin pinnasta ennen grillaamista. Grillaa broilerin pinta kunnolla ruskeaksi suoralla lämmöllä. Siirrä epäsuoraan lämpöön esimerkiksi korkeammalle ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia grillin kansi kiinni, kunnes broileri on läpikypsää.

Vinkki! Voit ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Kaisa Niemine Kuva Anna Huovinen
Kun ruoka on syöty, nypi loppu broileri kunnolla. Saat vielä seuraavan päivän annoksen.
Kun ruoka on syöty, nypi loppu broileri kunnolla. Saat vielä seuraavan päivän annoksen.

Kun haluat syödä edullisesti, tartu kauden juureksiin, omenoihin ja yrtteihin. Kokonaisesta broilerista saa helposti kerralla paljon syötävää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t (broileri) 1 t (juurekset)
Vaikeustaso
Helppo

Omena-rosmariinibroileri ja sitruunamarinoidut juurekset

Ainekset

Omena-rosmariinibroileri
2
kokonaista broileria
suolaa ja mustapippuria
8
rkl
voita
4
tl
kuivattua rosmariinia
4
rkl
hunajaa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
2
kotimaista omenaa
Sitruunamarinoidut juurekset
½
kg
perunoita
3
palsternakkaa
8
porkkanaa
300
g
selleriä
suolaa ja mustapippuria
1
sitruunan mehu
½
dl
öljyä
2
valkosipulin kynttä
1
tl
timjamia
1
tl
rosmariinia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Huuhtele ne sisältä ja ulkoa. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
  2. Laita broilerit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pehmeän voin joukkoon rosmariini, hunaja ja hienonnettu valkosipulikynsi. Levitä voiseos broilerin päälle ja sisälle.
  3. Paloittele sitruuna ja pari omenaa kuorineen broilerin sisään.
  4. Aseta paistomittari broilerien paksuimpaan kohtaan. Paista niitä 175 asteessa noin 1½ tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta. Valele niitä paistamisen aikana vuokaan valuneella liemellä. Voit paistaa broilerit myös paistopussissa.

Vinkki! Voit oikaista ruuanlaitossa jättämällä sitruunat ja omenat pois broilerin sisältä.

Helppo kastike broilerille syntyy nopeasti majoneesista, puristetusta valkosipulista, raastetusta sitruunankuoresta ja silputuista yrteistä.

Sitruunamarinoidut juurekset

  1. Kuori juurekset. Leikkaa perunat lohkoiksi sekä palsternakat, porkkanat ja sellerit paksuiksi tikuiksi. Laita juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita sitruunamehun joukkoon öljy, hienonnettu valkosipuli, timjami ja rosmariini. Kaada seos juuresten päälle. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia riippuen juuresten paksuudesta.

Vinkki! Juuresten joukkoon sopivat bataatti, sipuli- ja punajuurilohkot.

Tee lopusta broilerista seuraavana päivänä herkullinen pasta!

Kommentit (0)

Resepti Tuure Kilpeläinen Kuva Sami Repo
Mehevän kanakeiton mausteena on curry, jota voi lisätä ruokaan oman makunsa mukaan.
Mehevän kanakeiton mausteena on curry, jota voi lisätä ruokaan oman makunsa mukaan.

Kermainen kanakeitto saa lisäpotkua silputusta chilistä. Keiton joukkoon sopii myös ylijäänyt riisi.

Tuure Kilpeläinen kertoi kanakeittonsa reseptin Kodin Kuvalehdessä vuonna 2009.

”Biisinteossa ja kokkaamisessa on sama sääntö: ainesten tulee olla oikeassa suhteessa. Ei mitään liikaa tai liian vähän. Silloin lopputulos toimii.”

KK:n lukijat rakastuivat Tuure...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuure Kilpeläisen kanakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
6
keskikokoista perunaa
3
maustamatonta broilerin rintafileetä
1–1½
tl
curryjauhetta
½–1
sitruunan mehu
2
dl
ruokakermaa
l
vettä
1½–2
rkl
kanafondia tai 2–3 kanaliemikuutiota
Pinnalle
1
dl
persiljasilppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja perunat, paloittele. Uudet perunat voi paloitella kuorineen. Paloittele myös broilerifileet.
  2. Freesaa eli ruskista kevyesti öljyssä sipuli ja broileripalat. Lisää curry. Lisää pannulle hieman öljyä. Freesaa myös porkkanat ja perunat curryn kanssa öljyssä. Laita kaikki aineet isoon kattilaan.
  3. Lisää vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää fondia tai liemikuutiot ja sitruunamehua. Kiehauta ja anna kiehua kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma. Kuumenna keitto ja mausta. Voit lisätä suolaa ja mustapippuria. Koristele keitto persiljasilpulla.

Vinkki!

  • Voit käyttää ruuan sekaan ylijääneen keitetyn riisin perunan lisäksi.
  • Freesausvaiheessa voit laittaa pannulle myös ½ dl kypsentämätöntä riisiä ja lisätä sen myöhemmin keittoon kypsymään.
  • Ruuan maustamiseen sopii myös unkarilainen chilitahna, jonka voi korvata hienoksi silputulla chilillä.

Kommentit (13)

En yleensä tykkää kanakeitosta

Todella hyvää ja helppo keitto. Kivan räväkkä maku.

Parfait

Tosi hyvää, ilman kanafondia, kermaa. (Kevytmaitoa) Maustoin punaisella chilipaprikalla kevätsipulilla.

Riikka Rinkeli

Ihana keitto! Tykkään tulisesta ruoasta joten lisäsin reilusti curry- maustetta ja korvasin ruokakerman rasvattomalla maidolla. Teen tätä toistekin. ??

Ärtynyt

Kiva, ettei aineksissa mainita chilia ollenkaan - kaupassa käyty jo ja huomaan ingressistä, että silputtu chili on oleellinen osa keittoa. Kuinkahan mautonta tulee...?

Pullapäivä

Hyvä,helppo keitto. Sitruuna raikastaa ja chili antaa hyvin särmää. Perhe tykkää

Oli namiskuukkelia

Tehtiin ilman perunaa, korvikkeena Qvinoa, kun en voi perunaa syödä - ja täytyy sanoa, että kyllä se Tuure osaa kanasoppaa tehdä! :D Oli aikas hyvää. 

Tiina Titityy

Tehdään usein, tosi hyvää keittoa! Itse jätän sitruunan pois ja käytän chilihiutaleita potkua antamaan.

Kotikokki

Todella herkullinen keitto.Käytin maustamiseen myös mango-currya,sopi erinomaisesti.Tuoretta chiliä ei ollut mutta laitoin kuivattuja chilihippusia.Tämå mausteinen keitto jää kyllä meidän perheen vakiovalikoimaan!

Vierailija

Onko tätä ohjetta korjattu jälkikäteen? Olen joskus tehnyt ja tuli todella hyvää mutta muistelen että pieneksi silputun chilin määrä oli mainittu aiemmin jossain - nyt en löydä kuin ingressistä maininnan mutta määrää en löydä mistään.

Vierailija

Vaihdoin sitruunan limeen ja kerman kookoskermaan ja ai ai miten hyvää!

Vierailija

Tää on niin hyvää, lisään itse mukaan chilihiutaleita ja valkosipulia, voi mitä tahansa (sieniä, paprikaa, nuudeleita yms) viskata kattilaan ja hyvää tulee

Hessu

Lisään pikkuisen spagettia myös joten lapset tykkää.

Nappula

Kerrassaan mainio soppa! Varsinkin viileänä kevätpäivänä, tai talvella tai vaikka keskellä kesää.

Kodin Kuvalehti Kuva Arto Vuohelainen
Varaa aikaa ja keitä kana kokonaisena. Mikä makuelämys ja pehmeys!
Varaa aikaa ja keitä kana kokonaisena. Mikä makuelämys ja pehmeys!

Tämä kanakeitto ei ole pikaruokaa, mutta tulos palkitsee hitaan kokin täyteläisellä maulla. Saat samalla vaivalla pakkaseen monta rasiallista kanalientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
kanan keittäminen 2–3 t, keitto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanakeitto

Ainekset

1
kokonainen kana
2
porkkanaa
pala
juuriselleriä
pala
purjoa
1
sipuli
1
rkl
suolaa
10
kokonaista maustepippuria
curryjauhetta
valkopippuria
2
paprikaa
jugurttia
maitoa
Lisäksi
kivettömiä oliiveja
1
chilipalko

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää kattilaan kaikki mausteet sekä kana. Kattilassa pitää olla vettä sen verran, että kana juuri ja juuri peittyy.
  2. Keitä kanaa hiljalleen 2–3 tuntia kannen alla. Kana on kypsää, kun liha irtoaa luista lähes itsekseen.
  3. Suikaloi paprika ja ruskista öljyssä pannulla. Siivilöi liemi talteen. Irrota kananliha luista ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  4. Laita kattilaan 2–3 desilitraa kanalientä ja jugurtti. Laimenna maidolla tarvittaessa. Lisää oliivit, paistetut paprikat ja chilirenkaat. Mausta keitto curryjauheella ja ripauksella valkopippuria.
  5. Keitä keittoa 15 minuuttia ja tarjoa heti. Jos kuumennat kylmän keiton uudelleen, jugurtti saattaa juoksettua. 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Hauduta broileri läpikypsäksi, mutta älä läpikuivaksi.
Hauduta broileri läpikypsäksi, mutta älä läpikuivaksi.

Broilericurry yhdistää ihanat mausteet ja herkullisen kookosliemen. Valitse currytahnan väri sen mukaan, kuinka vahvaa haluat. Punainen on tulisempaa kuin vihreä. Ripaus kurkumaa tekee currysta ihanan keltaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericurry

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(400 g)
kukkakaali
1
vihreä paprika
1
rkl
öljyä
2
rkl
vihreää tai punaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
1
prk (200 g)
kookoskermaa
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
sokeria
1–2
limetin mehu
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vajaa tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kukkakaali ja irrottele reiluiksi paloiksi. Paloittele varsi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi.
  3. kiehauta öljy ja currytahna pannulla. Paista broilerit mausteöljyssä kauniin värisiksi. Kuullota niiden joukossa sipulit.
  4. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit ja paprikat. Kaada pannulle kookoskerma.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Älä hauduta kauemmin, jotta kukkakaali ei pehmene liikaa ja broileri säilyttää mehevyytensä.
  6. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limetin mehulla. Pyöräytä sekaisin, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan. Viimeistele suolapähkinöillä ja korianterilla.
  7. Tarjoa keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

Kommentit (0)