
Grillaa pitsapohja rapeaksi ja täytä paistetulla raparperilla ja inkiväärillä sekä turkkilaisella jugurtilla.
Raparperi-inkivääripitsat
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
- Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
- Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
- Jaa pitsataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospitsoiksi jauhojen avulla.
- Kuumenna grilli ja nosta pitsat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pitsat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
- Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pitsat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.