
Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti. Siinä on rapeaa leipää, raukeita tomaatteja ja maukkaita kapriksia.
Grillipanzanella
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
- Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
- Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
- Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.