Resepti Sanna Kekäläinen
Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-makkara-salviavartaat

Ainekset

4
broilerin minuuttipihviä
3
kpl (yht. n. 200 g)
mausteista raakamakkaraa (esim. chorizo)
kourallinen isoja salvianlehtiä
suolaa, rouhittua mustapippuria
Mausteöljy
3
rkl
punaista pestokastiketta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa minuuttipihvit paloiksi. Viipaloi makkarat. Pujottele palat vuorotellen vartaisiin salvianlehtien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Ohenna pestokastiketta öljyllä. Sivele vartaat pestolla. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä noin 10 minuuttia tasaisin välein käännellen. Tarjoile esimerkiksi grillatun leivän ja vihreän salaatin kanssa.

Vinkki! Tarjoile loput purkkiin jääneestä pestosta vartaiden kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Raparperilla täytetyt jälkkäripitsat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.
Raparperilla täytetyt jälkkäripitsat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.

Grillaa pitsapohja rapeaksi ja täytä paistetulla raparperilla ja inkiväärillä sekä turkkilaisella jugurtilla.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-inkivääripitsat

Ainekset

½
pkt (25 g)
hiivaa
2
dl
vettä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
5
dl
durumvehnäjauhoja
Täyte
500
g
raparperia
pala
tuoretta inkivääriä
2
vaniljatankoa
50
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
300
g
turkkilaista jugurttia
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon öljy, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopussa kämmeneen tilkka öljyä, niin taikinaa on helpompi käsitellä. Anna kohota puoli tuntia.
  2. Huuhdo ja paloittele raparperit reiluiksi pätkiksi. Halkaise paksuimmat varret pitkittäin.
  3. Kuori ja leikkaa inkivääri lastuiksi. Halkaise vaniljatangot. Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljatangot ja inkivääri. Lisää raparperit ja paista 5 minuuttia käännellen, kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä peittämättä, jolloin enin kosteus haihtuu.
  4. Jaa pitsataikina 8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele ohuiksi annospitsoiksi jauhojen avulla.
  5. Kuumenna grilli ja nosta pitsat kuumalle parilalle. Grillaa pohja rapeaksi, mikä vie kuumuudesta riippuen 3–5 minuuttia. Käännä pitsat ympäri ja grillaa myös toiselta puolelta.
  6. Sipaise paistamisen aikana pinnalle nokare sokerilla maustettua turkkilaista jugurttia ja lisää paistettua raparperia. Nosta pitsat lautasille ja viimeistele pannun pohjalle jääneellä raparperin mausteliemellä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Grillilohi raikastuu yrteillä.
Grillilohi raikastuu yrteillä.

Marokkolainen yrteistä, valkosipulista ja öljystä sekoitettu chermoula-kastike sopii ihanasti grillatulle kalalle. Samoista aineksista saa grillatulle lohelle mainion lisukkeen.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 20 min grillaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Chermoula-tahnalla maustettu grillilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä (leveästä päästä)
1
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Chermoula-täyte
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä lastuiksi leikattuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
  2. Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  3. Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
  4. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Kurkku saa ihanan suolaisen päällysteen.
Kurkku saa ihanan suolaisen päällysteen.

Tiesitkö, että avomaankurkutkin sopivat grillattavaksi?

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 15 min grillaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustotäytteiset avomaankurkut

Ainekset

6
(à 100–150 g)
avomaankurkkua
Täyte
1
pkt (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
1
muna
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pkt (n. 70 g)
ilmakuivattua kinkkua
Grillaamiseen
ritilä tai alumiininen grillausalusta

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja halkaise avomaankurkut. Koverra siemenet pois teelusikalla. Nostele kurkkuveneet alumiinisen grillialustan päälle tai vanhalle ritilälle, jonka voi siirtää grilliin.
  2. Vatkaa vuohenjuusto, muna, suola ja pippuri kulhossa. Paloittele kinkku.
  3. Ripottele puolet kinkuista kurkkuveneiden pohjalle. Lusikoi päälle täytettä. Ripottele päälle loput kinkut.
  4. Grillaa epäsuoraa grillausta käyttäen grilliritilän- tai parilan laidalla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Siirrä kurkut sitten suoralle lämmölle, jotta pohja paahtuu. Tarjoa hetken jäähtyneenä alkupalaksi.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.
Kesäisessä coleslaw-salaatissa maistuu raparperi.

Nyt ei mene mitään haaskuuseen! Kiehauta raparperit ja käytä kirpeän raikasta raparperia kaalisalaattiin. Keitinvesi kannattaa käyttää raparperitiivisteeseen, josta valmistat kesän ihanimman ruokajuoman.

Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-coleslaw

Ainekset

500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
(400 g)
varhaiskaali
1
rkl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Kastike
250
g
turkkilaista jugurttia
¼
tl
mustapippuria myllystä
1-2
vartta (25 g)
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja kuori raparperit tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.
  2. keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia. Siivilöi raparperien liemi toiseen astiaan ja anna jäähtyä. Käytä liemi juomatiivisteenä. Jäähdytä raparperit siivilässä.
  3. Huuhdo ja leikkaa varhaiskaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Lisää päälle hieman etikkaa ja suolaa. Sekoita.
  4. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia huoneenlämmössä tai pari tuntia jääkaapissa, kunnes etikka on pehmentänyt kaalia. Valuta ylimääräinen liemi pois.
  5. Sekoita jugurtti, pippuri ja valutetut raparperit. Kääntele seos kaalin joukkoon. Kumoa salaatti kulhoon. Viimeistele kevätsipulilla.

 

Kommentit (0)