Teksti Kiia Renko, resepti Hanna Gammon, kuva Lina Tegman
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut jättikatkaravut

Ainekset

12-16
raakaa jättikatkarapua
½
ananas
12-16
kirsikkatomaattia
Marinadi
2
limetin mehu
1
dl
makeaa chilikastiketta
2-3
sentin pala
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadiaineet kulhossa. Kääntele kaikki jättikatkat marinadissa, peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli. Kääntele muutama kerta maustumisen aikana.
  2. Liota puisia varrastikkuja tunti pari ennen grillaamista.
  3. Leikkaa ananaksesta kuori ja pilko hedelmä reiluiksi paloiksi.
  4. Pujota katkarapuja, ananasta ja tomaatteja vuorotellen vartaisiin. Grillaa molemmin puolin 3–5 minuuttia.

Vinkki! Voit paistaa katkaravut, ananakset ja tomaatit myös pannulla ja pujottaa ne vartaisiin tarjoilua varten.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tämäkin iloisen kirjava salaatti kävi grillin kautta.
Tämäkin iloisen kirjava salaatti kävi grillin kautta.

Nektariineja, parsaa, retiisejä ja kevätsipulia. Kesän paras salaatti poimitaan grillistä.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti

Ainekset

1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
2
kesäsipulia varsineen
1
nippu
retiisejä
3
nektariinia
1
ps (70 g)
salaattipinaattia
1
rkl
öljyä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
1
tl
provencen yrttejä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Päälle
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna varret. Lohko tai puolita nektariinit. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä.
  2. Kypsennä parsoja grilliritilän laidalla epäsuoralla lämmöllä viitisen minuuttia. Kääntele välillä. Nosta ritilälle myös nektariinit ja isot retiisit. Pienet on kypsennettävä parilalla, jotta ne eivät putoa. Grillaa aineksiin kauniit raidat välillä käännellen.
  3. Paista sipulit parilalla. Pyöräytä joukkoon pinaatinlehdet ja paista kevyesti.
  4. Levitä kaikki ainekset isolle vadille.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset ja valele salaatti kastikkeella. Viimeistele pippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Resepti Kari Kumpulainen Kuva Kristian Alroth
Annoksia
6-8
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut jättiscampit ja kampasimpukat

Ainekset

1
kg
pakastejättiscamppeja
½
kg
pakastekampasimpukoita
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
2
kokonaista yksikyntistä valkosipulia murskattuna
2
rkl
tuoretta korianterisilppua
½
punaisesta chilistä

Työvaiheet

  1. Ota scampit ja kampasimpukat jääkaappiin sulamaan vuorokausi ennen valmistusta.
  2. Sekoita keskenään öljy, sitruunamehu, valkosipuli, korianteri ja hienonnettu chili, josta siemenet on poistettu.
  3. Kääntele valutetut äyriäiset marinadin sekaan. Halutessasi voit pujottaa ne myös ennen marinointia vedessä liotettuihin puuvarrastikkuihin. (Liota puoli tuntia, etteivät tikut syty). Pane peitettynä viileään ja anna maustua kolmisen tuntia.
  4. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi ja grillaa suoraan lämmönlähteen päällä, keskilämmöllä 2-3 minuuttia kumpaakin puolta.

Kommentit (0)

Resepti Juha Toivanen ja Merja Rahkola-Toivanen Kuva Sami Repo

Grillaus ei ole vain kesäpuuhaa. Aloita grillikausi pääsiäisenä ja nauti mehevistä lampaankyljyksistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut lampaankyljykset

Ainekset

nippu
persiljaa
nippu persiljaa puolikas valkosipuli
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
1
tl
valkopippuria
20-30
lampaankyljystä

Työvaiheet

  1. Silppua persilja ja valkosipulit. Laita ne kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja pippurit.
  2. Möyhi kyljykset marinadiin niin, että liha peittyy kunnolla mausteisiin.
  3. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Ota lihat lämpöön tuntia ennen grillaamista.
  5. Grillaa kyljykset hiiligrillissä kovalla lämmöllä, jotta ne mustuvat hieman pinnoiltaan.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Pyttipannukin voi olla gourmetruokaa!

Vaikeustaso
Helppo

Pyttis grilliherkuista

Ainekset

1
l
keitettyjä uusia perunoita
Lisäksi
ylijääneet pihvit, makkarat ja maissit
1
sipuli
kananmunia
Chilimajoneesi
3
dl
majoneesia
2
rkl
chilikastiketta tai chiliketsuppia
2
rkl
sitruunamehua
ripaus
chilijauhetta
Valkosipulimajoneesi
3
dl
majoneesia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
valkoviiniä
ripaus
valkopippuria

Työvaiheet

Halkaise tai pilko kypsät perunat. Paloittele ylijääneet grilliherkut. Kuori ja silppua sipuli. Paista perunat rapeiksi isolla pannulla sipulien kanssa.

Lisää pannulle lopuksi paloitellut grilliherkut. Kuumenna nopeasti. Paista jokaisen annoksen päälle kananmuna ja tarjoa ruoka heti.

Vinkki! Jos lihat ja makkarat ovat jääneet paistamatta, paista ne paloiteltuna yhtä aikaa perunoiden ja sipulin kanssa.

Tarjoile pyttipannun kanssa chili- tai valkosipulimajoneesia:

Chilimajoneesi

Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Valkosipulimajoneesi

Purista valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kommentit (0)