Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Annoksia
8 varrasta

Lammasmakkara-paprikavartaat

Ainekset

Vartaat
8
keitettyä keskikokoista uuden sadon perunaa (siikli)
4
raakaa lammasmakkaraa
1
punainen paprika
Timjamiöljy
2
valkosipulinkynttä
1
pieni chilipalko
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Tee ensin öljy. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili. Yhdistä ne öljyyn mausteiden kanssa.
  2. Puolita perunat. Viipaloi makkarat. Kuutioi paprika. Tikuta ne vartaisiin perunoiden kanssa.
  3. Sivele vartaita timjamiöljyllä. Grillaa vartaat kypsiksi tasaisesti käännellen. Tarjoa vartaiden kanssa feta-jogurttidippiä. 

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuvausjärjestelyt Saija Kattelus Kuvat Sami Repo

Thaimaalaiset vartaat marinoidaan ensin soijassa ja maustetaan grillaamisen jälkeen vielä satay-kastikkeella.

Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Satay-tofuvartaat

Ainekset

6
keskikokoista herkkusientä tai 12 pientä
6
keitettyä, kylmää perunaa
2
pientä paprikaa
1
pkt (270 g)
kylmäsavustettua tofua
Soijamarinadi
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1
viipaloitu chilipalko
1
rkl
juoksevaa hunajaa
½
dl
soijaa
¾
dl
öljyä
Paistamiseen
öljyä
Satay-kastike
dl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
1
rkl
inkivääriä raastettuna tai inkivääritahnaa purkista
2
rkl
öljyä
1
prk (200 ml)
kookoskermaa
2
rkl
fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
2
rkl
limettimehua

Työvaiheet

  1. Puolita herkkusienet ja perunat. Kuutioi paprika ja tofu. Tee marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.Laita kasvikset ja tofupalat maustumaan marinadiin vähintään 2 tunniksi.
  2. Tee satay-kastike. Rouhi pähkinät. Hienonna valkosipulit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili ja juustokumina. Kääntele seosta parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kookoskerma, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Lisää limettimehu. Laita kastike sivuun odottamaan tarjoilua.
  3. Tikuta vartaisiin vuorotellen kaikkia raaka-aineita. Sivele vartaat öljyllä. Grillaa vartaita keskilämpöisessä grillissä 5-10 minuuttia. Sivele kypsille vartaille reilusti satay-kastiketta. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Teksti Kiia Renko, resepti Hanna Gammon, kuva Lina Tegman
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut jättikatkaravut

Ainekset

12-16
raakaa jättikatkarapua
½
ananas
12-16
kirsikkatomaattia
Marinadi
2
limetin mehu
1
dl
makeaa chilikastiketta
2-3
sentin pala
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadiaineet kulhossa. Kääntele kaikki jättikatkat marinadissa, peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli. Kääntele muutama kerta maustumisen aikana.
  2. Liota puisia varrastikkuja tunti pari ennen grillaamista.
  3. Leikkaa ananaksesta kuori ja pilko hedelmä reiluiksi paloiksi.
  4. Pujota katkarapuja, ananasta ja tomaatteja vuorotellen vartaisiin. Grillaa molemmin puolin 3–5 minuuttia.

Vinkki! Voit paistaa katkaravut, ananakset ja tomaatit myös pannulla ja pujottaa ne vartaisiin tarjoilua varten.

Kommentit (0)

Resepti Kari Kumpulainen Kuva Kristian Alroth
Annoksia
6-8
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut jättiscampit ja kampasimpukat

Ainekset

1
kg
pakastejättiscamppeja
½
kg
pakastekampasimpukoita
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
2
kokonaista yksikyntistä valkosipulia murskattuna
2
rkl
tuoretta korianterisilppua
½
punaisesta chilistä

Työvaiheet

  1. Ota scampit ja kampasimpukat jääkaappiin sulamaan vuorokausi ennen valmistusta.
  2. Sekoita keskenään öljy, sitruunamehu, valkosipuli, korianteri ja hienonnettu chili, josta siemenet on poistettu.
  3. Kääntele valutetut äyriäiset marinadin sekaan. Halutessasi voit pujottaa ne myös ennen marinointia vedessä liotettuihin puuvarrastikkuihin. (Liota puoli tuntia, etteivät tikut syty). Pane peitettynä viileään ja anna maustua kolmisen tuntia.
  4. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi ja grillaa suoraan lämmönlähteen päällä, keskilämmöllä 2-3 minuuttia kumpaakin puolta.

Kommentit (0)

Resepti Juha Toivanen ja Merja Rahkola-Toivanen Kuva Sami Repo

Grillaus ei ole vain kesäpuuhaa. Aloita grillikausi pääsiäisenä ja nauti mehevistä lampaankyljyksistä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut lampaankyljykset

Ainekset

nippu
persiljaa
nippu persiljaa puolikas valkosipuli
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2
tl
mustapippuria
1
tl
valkopippuria
20-30
lampaankyljystä

Työvaiheet

  1. Silppua persilja ja valkosipulit. Laita ne kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja pippurit.
  2. Möyhi kyljykset marinadiin niin, että liha peittyy kunnolla mausteisiin.
  3. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Ota lihat lämpöön tuntia ennen grillaamista.
  5. Grillaa kyljykset hiiligrillissä kovalla lämmöllä, jotta ne mustuvat hieman pinnoiltaan.

Kommentit (0)