Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta

Lammasmakkara-paprikavartaat

Ainekset

Vartaat
8
keitettyä keskikokoista uuden sadon perunaa (siikli)
4
raakaa lammasmakkaraa
1
punainen paprika
Timjamiöljy
2
valkosipulinkynttä
1
pieni chilipalko
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Tee ensin öljy. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chili. Yhdistä ne öljyyn mausteiden kanssa.
  2. Puolita perunat. Viipaloi makkarat. Kuutioi paprika. Tikuta ne vartaisiin perunoiden kanssa.
  3. Sivele vartaita timjamiöljyllä. Grillaa vartaat kypsiksi tasaisesti käännellen. Tarjoa vartaiden kanssa feta-jogurttidippiä. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.

Jos sinulla on savukalaa ja paahtoleipää, sävellä iltapalalle ihanat toastit. Maun salaisuutena on simppeli wasabi-tuorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Tomaatin, sipulin ja basilikan liitto toimii aina.
Tomaatin, sipulin ja basilikan liitto toimii aina.

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti. Siinä on rapeaa leipää, raukeita tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia) kapriksia
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Sitruuna, tilli ja lohi ovat täydelliset yhdessä.
Sitruuna, tilli ja lohi ovat täydelliset yhdessä.

Grillattu lohi saa pintaansa rapeaa hapankorppua. Kala on täydellisintä, kun se on vielä hieman punertavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

2
(à 600 g)
kirjolohifileetä
2
luomusitruunaa
2
rkl
dijoninsinappia
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3–6
hapankorppua
1
dl
tuoretta tilliä pätkittynä
Lisäksi
vahvaa alumiinifoliota (leveä rulla, esim. Pirkka) ja leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Levitä pöydälle iso pala foliota ja päälle leivinpaperipala. Laita tarvittaessa kaksi foliopalaa rinnakkain. Nosta fileet leivinpaperiarkille vieri viereen. Nosta folion reunat leivinpaperiarkin päälle, jolloin saat reunallisen grillialustan.
  2. Nypi lohesta mahdolliset ruodot. Pese, puolita ja siivuta sitruunat.
  3. Leikkaa lohifileeseen viiltoja parin sentin välein, kuin suomujen suuntaisesti. Työnnä sitruunaviipaleet viiltoihin. Sivele pinnalle kevyesti dijoninsinappia. Ripottele päälle suola ja mustapippuri.
  4. Murskaa hapankorput ja ripottele ne lopuksi kalan pinnalle.
  5. Nosta kala alustoineen grilliparilalle. Grillaa keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää tai paksuimmasta kohdastaan hieman punertavaa. Kypsymisaika riippuu fileen paksuudesta ja grillin kuumuudesta. Kuvun alla kala kypsyy nopeammin ja tasaisemmin.
  6. Nosta kala alustoineen isolle leikkuulaudalle ja pöytään. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Paahdetun saaristolaisleivän ja suolaisen siian yhdistelmä on täydellinen.
Paahdetun saaristolaisleivän ja suolaisen siian yhdistelmä on täydellinen.

Kesäiset kolmioleivät syntyvät saaristolaisleivästä ja kylmäsavusiiasta. Leipiin voi käyttää myös lohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Siikatoastit grillissä

Ainekset

1
pkt (500 g)
saaristolaisleipää
1
rkl
voita
200
g
kylmäsavu- tai graavisiikaviipaleita
1
dl
tilliä pätkittynä
Paistamiseen
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Levitä puolet saaristolaisleivistä laudalle ja voitele ne. Asettele päälle siikaviipaleet ja tillit. Nosta toiset leipäsiivut kanneksi.
  2. Kuumenna voi grilliparilalla ja grillaa leivät rapeiksi molemmin puolin. Jos parila on tasainen, grillaa leipiin lopuksi ritilällä kauniit raidat.
  3. Puolita leivät kolmioiksi. Ripottele pinnalle tilliä. Tarjoa alkupalana.

Kommentit (0)