Kiia Renko Kuva Jukka Rapo Ohje Mika Tuomonen

Hauki ja punajuuri ovat kotimaisia herkkuja parhaimmillaan!

Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukipateeta ja punajuuripyreetä

Ainekset

Haukipatee
200
g
haukifileetä
2
dl
kermaa
1
kpl
kananmunankeltuaista
1
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
muikunmätiä
smetanaa
tilliä
punasipulia
saaristolaisleipää
Punajuuripyree
2
kpl
punajuurta
1
kpl
sipulia
1
dl
smetanaa
sitruunaa
timjamia
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

Jauha haukifilee myllyssä tai pyydä kauppiasta jauhamaan se. Laita jauhettu hauki, kerma, mausteet ja keltuainen tehosekoittimeen. Pyöräytä muutama kierros niin, ettämassa on kunnolla sekaisin. Voit myös hienontaa massaa varovasti sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella.

Laita massa annosmuotteihin ja kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa 10 minuuttia. Jos sinulla ei ole annosmuotteja, kypsennä mureketta pitkänomaisessa, leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 150 asteessa 15–20 minuuttia.

Viipaloi jäähtynyt mureke. Nosta mureke viipaloidun saaristolaisleivän päälle. Lisää päälle smetanaa, mätiä, sipulisilppua ja tilliä.

Tee punajuuripyree: Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ne. Kuullota kuoritut sipulilohkot pehmeäksi voissa. Soseuta kaikki sileäksi ja tarkista maku.