
Pellillinen mokkapaloja katoaa nopeasti herkuttelijoiden suihin. Tällä reseptillä leivot perinteiset palat, joissa suklaanmaku tulee kaakaosta ja kuorrutteessa on kahvia.
Perinteiset mokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti.
- Sulata rasva ja jäähdytä haaleaksi. Yhdistä nesteen kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuiva-aineet. Lisää munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi rasva-nesteseos taikinaan. Älä sekoita tai vatkaa voimakkaasti.
- Levitä taikina uunipellille. Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
- Kuorrutusta varten sulata rasva ja jäähdytä hetki. Sekoita se nesteen kanssa. Sekoita lopuksi kaikki aineet yhteen tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää tomusokeria tarvittaessa. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle ja anna kovettua. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.
Vinkkejä!
- Voit levittää kakkulevyn päälle ohuen kerroksen esimerkiksi aprikoosimarmeladia ja sen päälle kuorrutteen.
- Kuorrutteen voi valmistaa myös maustetusta tai maustamattomasta tuorejuustosta ja tomusokerista. Lisää notkistettuun juustoon tomusokeria makusi mukaan.
- Kostean kuorrutteen päälle voi ripotella nonparelleja tai muita koristeita.
Säilytä huoneenlämmössä
Tarvittaessa mokkapalat säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä foliolla (ei liian tiiviisti) peitettynä.
Huono ohje. Taikina kohosi uunissa kuplamaiseksi ja reunat vetäytyi keskelle päin. Kuorrute jäi todella löysäksi eikä meinannut jähmettyä. Lopputuloksena pohja paistaa kuorrutteen alta ja puolet kuorrutteesta valui pellille pohjan alle.
Olisinpa löytänyt aiemmin käyttämäni ohjeen, kun sillä onnistunut joka kerta.
Sama juttu täällä. Pohja ei onnistunut.
Tällä ohjeella tehty jo paristi ja hyvin on onnistunut. Pitää jaksaa rauhassa käännellä jauhot taikinaan. Kuorrutetta teen oman maun mukaan tuplamäärän. Tomusokeria laitan hieman enemmän, niin ei tule liian löysää.
Täydellin masaliisa
Hirveä määrä sokeria, en viitsi tehdä.
Ei ollut hyvä. Ei maistunut millekään ja koostumus oli littana.