
Ameikkalainen klassikkoherkku Hummingbird valmistuu helposti banaanista, kookoksesta ja ananaksesta. Ulkonäössä on häivähdys tuttua porkkanakakkua.
Banaani-kookoskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, limetin raastettu kuori, inkivääritahna ja kookoshiutaleet kulhossa. Valuta ananasmurska siivilän läpi. Murskaa banaanit haarukalla.
- Sekoita hedelmien joukkoon munat ja öljy. Lisää kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina voideltuun ja korkeareunaiseen, mitoiltaan noin 20 cm x 20 cm -kokoiseen uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä leikkuulaudalle.
- Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään kulhossa. Älä vatkaa liikaa, jotta kuorrutteesta ei tule löysää. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn pinnalle. Ripottele päälle kookoslastuja. Leikkaa annospaloiksi.
- Kakku säilyy jääkaapissa viikon ja mehevöityy vanhetessaan.