Kaneliset mokkapalat

Käyttäjä22452_0 on lisännyt 32 reseptiä
Mokkapalojen kuorrutteen alle piiloutuvat jouluiset maut.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg

Mokkapala on saanut luumu-mascarponetäytteen. Pohjassa on ripaus kanelia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
24 pientä leivosta, joihin tarvitset kaksi kakkupohjaa
45 min
Helppo

Kaneliset mokkapalat

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa vaahtoon. 
  3. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja kokeile kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä.
  4. Jätä ensimmäinen kakkupohja jäähtymään ja valmista samalla tavalla toinen pohja leivosten kanneksi.
  5. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi ja lisää se notkistetun mascarponen joukkoon. Mausta luumumarmeladilla. 
  6. Levitä täyte ensimmäiselle kakkupohjalle. Nosta toinen pohja kanneksi päälle. 
  7. Tee kuorrutus. Sulata voi. Lisää siihen kahvi. Sekoita kaakaojauhe tomusokerin joukkoon. Lisää jauhe siivilän läpi voin ja kahvin joukkoon. 
  8. Levitä kuorrutus päällimmäiselle kakkupohjalle. Vuole koristeeksi suklaalastuja. Leikkaa pieniksi ruuduiksi.