
Kuorineen raastettu kesäkurpitsa antaa väriä ja makua. Myös vanha tuttu porkkanaraaste toimii.
Kesäkurpitsa-siemenkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kesäkurpitsaraaste sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja mausteet. Lisää öljy.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suorakulmaiseen leipävuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä ja kumoa alustalle.
- Tee täyte. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon jugurtti. Mausta sitruunankuorella ja tomusokerilla. Laita hetkeksi kylmään jähmettymään.
- Levitä täyte jäähtyneen kakun päälle. Koristele siemenillä ja rouhitulla pistaasilla.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.