Resepti Kaisa Nieminen Kuva Päivi Anita Ristell

Juustokakku saa kauniin marmoripinnan mustikka-sokeriliemestä. 

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 15 min plus kakun jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marmoroitu mustikkajuustokakku

Ainekset

Pohja
½ pkt (à 400 g)
digestive-keksejä
75
g
voita
1 ½
rkl
sokeria
Täyte
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
4
munaa
2
tl
sitruunamehua
2
tl
vaniljasokeria
1 ¼
dl
sokeria
Marmoripinta
1
dl
tuoreita mustikoita
¾
rkl
sokeria
Päälle
tuoreita mustikoita

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää kerma, munat, sitruunamehu, vaniljasokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Laita kattilaan mustikat ja sokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia niin että mustikat rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele mustikoita, jotta saat kaiken liemen talteen.
  5. Kaada tuorejuusto pohjan päälle. Lusikoi mustikkalientä sinne tänne kakun pintaan; vedä esimerkiksi veitsellä tai grillitikulla marmorikuvioita.
  6. Paista 175 asteessa noin 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Ripottele pintaan tuoreita mustikoita.

Kommentit (1)

Vierailija

Minkä kokoinen vuoka? Jos tuplaa ainekset isompaan vuokaan niin piteneekö paistoaika?

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talkkunapöperö

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
prk (2 dl)
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
talkkunajauhoja

Työvaiheet

  1. Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
  4. Koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö?

  • Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja. 
  • Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.

Ei

Kermaa ja sokeria= terveellistä...

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Pia Inberg
Lämmin ja pehmeä ei riitä, vaan mukaan tarvitaan hiukan kirpeyttä, jotta käsillä on talven täydellisin hedelmäsalaatti.
Lämmin ja pehmeä ei riitä, vaan mukaan tarvitaan hiukan kirpeyttä, jotta käsillä on talven täydellisin hedelmäsalaatti.

Hedelmien ja yrttien lämmitys nostaa aromit uusiin korkeuksiin. Hedelmäsalaatin kruunaavat manteleilla rikastettu vaahto sekä ihanan kirpeä mustaherukkasose.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + vaahdon tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin hedelmäsalaatti ja mantelivaahto

Ainekset

1
karambola
1
persikka tai nektariini
10
kivetöntä taatelia
1
appelsiini
1
mango
2
luumua
½
dl
tuoretta minttua
½
dl
tuoretta sitruunamelissaa
1
rkl
tuoretta basilikaa
pieni pala inkivääriä
1
rkl
voita
2
rkl
hunajaa tai vaaleaa siirappia
Mantelivaahto
3
liivatetta
2
munaa
4
rkl
sokeria
dl
kuohukermaa
3
rkl
mantelilastuja
2
rkl
sitruslikööriä (Triple Sec)
Mustaherukkasose
3
dl
pakastemustaherukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Viipaloi karambolat. Halkaise persikka, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise taatelit.
  2. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että valkoista osaa ei jää pintaan. Leikkaa lohkot kalvottomiksi. Purista appelsiinin kalvoista mehut talteen.
  3. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiveä pitkin pois. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi.
  4. Suikaloi mintun, sitruunamelissan ja basilikan lehdet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi.
  5. Sulata voi laakealla pannulla ja lisää siihen inkivääri ja hunaja. Paahda hedelmiä hetki. Lisää appelsiinimehu, hedelmät ja suikaloidut yrtit.
  6. Laita kansi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ravistele pannua välillä tai sekoita lastalla nostellen. Tarjoa hedelmäsalaatti mantelivaahdon ja marjasoeen kanssa.

Vinkki! Osta hedelmät hiukan raakoina. Siten ne pysyvät paiston aikana paremmin kasassa eivätkä mene mössöksi.

Mantelivaahto

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Puristele niistä enin neste pois ja kuumenna hetki kattilassa, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
  2. Vatkaa munat ja sokeri. Vaahdota kerma. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
  3. Sekoita liivate ja mantelilastut muna-sokerivaahtoon ja mausta liköörillä. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma varovasti sekoittaen. Laita kylmään noin tunniksi.

Mustaherukkasose

  1. Soseuta sauvasekoittimella sulaneet mustaherukat ja mausta sokerilla.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Panu Pälviä
Herkullisen pehmeät pullat voi voidella myös soijajugurtilla. Tomusokeri-kookoskuorrute tekee pullista talven valkoiset.
Herkullisen pehmeät pullat voi voidella myös soijajugurtilla. Tomusokeri-kookoskuorrute tekee pullista talven valkoiset.

Talvisissa pullissa maistuu kookos sekä taikinassa että koristelussa. Pulla onnistuu myös ilman kananmunaa.

Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kookospullat

Ainekset

½
l
kookosmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
muna
2
dl
sokeria
3
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
150
g
maidotonta leivontamargariinia
14–16
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
muna
Kookosvoisilmät
150
g
maidotonta leivontamargariinia
2
dl
kookoshiutaleita
½
dl
sokeria
½
dl
tomusokeria
Tomusokeri-kookoskuorrute
4
dl
tomusokeria
1
valkuainen
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sulata rasva notkeaksi. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikina kuohkeaksi. Lisää rasva ja loput jauhot. Vaivaa kimmoisaksi.
  3. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina leivontapöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat kahteentoista palaan. Pyöräytä paloista pullia.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kohota pullia 15 minuuttia leivinliinan alla. Voitele pinta munalla.
  6. Tee kookosvoisilmät osaan pullista. Paista loput pullat sellaisenaan ja tee niille jälkikäteen tomusokerikuorrutus.
  7. Kuutioi rasva nopan kokoisiksi paloiksi. Paina pullan keskelle peukalolla syvä painauma. Paina rasva keskelle ja ripottele päälle kookoslastuja ja sokeria.
  8. Paista kaikkia pullia uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
  9. Tee loppuihin pulliin kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja sitruunamehu, jotta saat notkean kuorrutteen. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden pullien pintaan ja ripottele päälle kookoslastuja.

Vinkki!

Pulla onnistuu myös ilman kananmunaa. Pullista tulee vegaanisia, kun jätät munan pois ja voitelet pinnan soijajugurtilla.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Ananaskirsikoista ja appelsiiniviipaleista saa nopeasti näyttävän koristelun.
Ananaskirsikoista ja appelsiiniviipaleista saa nopeasti näyttävän koristelun.

Jäädyke maistuu appelsiinilta, ananaskirsikoilta ja ihanan tuimilta turkinpippureilta.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Turkinpippurijäädyke

Ainekset

1
(luomu)appelsiinin kuori
1
dl
appelsiinin mehua
200
g
ananaskirsikoita
¾
dl
sokeria
3
munaa
dl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
200
g
tuorejuustoa
1
dl
turkinpippurirouhetta
Päälle
appelsiiniviipaleita
ananaskirsikoita
turkinpippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Pese appelsiini. Raasta ohut oranssi kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista mehu.
  2. Poista ananaskirsikoista lehdet ja paloittele ananaskirsikat. Laita ne kattilaan. Lisää appelsiinimehu ja sokeri. Keitä aineksia ilman kantta 15 minuuttia. Lisää appelsiinin kuori.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  4. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
  5. Pese vispilät ja vaahdota myös kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto.
  6. Vaahd ota valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä kolme vaahtoa. Sekoita joukkoon ananaskirsikkaseos sekä turkinpippurirouhe.
  7. Kaada seos kelmulla vuorattuun pitkulaiseen vuokaan (tilavuus 1,5 l). Käännä kelmun reunat löyhästi vuoan päälle. Nosta jäädyke pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  8. Kumoa jäädyke suoraan pakastimesta tarjoiluvadille. Koristele ananaskirsikoilla, appelsiiniviipaleilla ja turkinpippurirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)