
Juustokakku saa kauniin marmoripinnan mustikka-sokeriliemestä.
Marmoroitu mustikkajuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
- Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa tuorejuusto käsivatkaimella pehmeäksi. Lisää kerma, munat, sitruunamehu, vaniljasokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Laita kattilaan mustikat ja sokeri. Anna kiehua noin viisi minuuttia niin että mustikat rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele mustikoita, jotta saat kaiken liemen talteen.
- Kaada tuorejuusto pohjan päälle. Lusikoi mustikkalientä sinne tänne kakun pintaan; vedä esimerkiksi veitsellä tai grillitikulla marmorikuvioita.
- Paista 175 asteessa noin 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Ripottele pintaan tuoreita mustikoita.
Minkä kokoinen vuoka? Jos tuplaa ainekset isompaan vuokaan niin piteneekö paistoaika?