
Karpalo yllättää kermaviilitäytteessä. Piirakan voi pakastaa.
Mausteinen karpalopiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet ja kääntele taikina tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä taikina voideltuun 26-28 senttiseen piirasvuokaan.
- Täytä piiraspohja karpaloilla. Ripottele karpaloiden päälle hieman sokeria. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
- Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä seos puolikypsälle piiraalle. Paista vielä 15 minuuttia.
Vinkki!
- Piirakkaan käyvät vaihtoehtoisesti myös muut happoiset, raikkaat marjat esim. punaherukat.
- Pohjataikinaan voi käyttää kardemumman asemesta inkivääriä tai pomeranssinkuorta.
- Piirakan voi leipoa etukäteen hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa tai pakastaa.
Piirakka ei mahtunut tavalliseen piirakkavuokaa.