
Kuohkea kääretorttu syntyy vaivatta ja juhlistaa kummasti kahvihetkeä - vieraiden tullessa tai vaikka ihan omalla väellä!
Mustaherukka-kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.
- Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata.
- Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.
Vinkki! Tuoreet tai pakasteesta sulatetut, sokeroimattomat mustaherukat tuovat torttuun hieman kirpeyttä. Voit jättää suklaan pois täytteestä halutessasi. Herukoiden sijaan saat juhlavan tortun myös lakkahillosta ja lakoista.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.